Welkom thuis bij Eveline (30) en Edwin (33). Zij wonen sinds september samen in een prachtig appartement in Den Haag. Het is een modern nieuwbouw appartement midden in het centrum met een geweldig uitzicht over de stad. Benieuwd? Lees dan verder.  

“We wonen nu een half jaar samen in Den Haag,” vertelt Eveline. “Ik heb eerst 3,5 jaar aan de Korte Houtstraat gewoond met twee vriendinnen en onze kat Ollie. Nu woon ik samen met Edwin, die hiervoor in Amsterdam en Utrecht heeft gewoond en uiteindelijk ook in Den Haag is beland.”

Het strand missen

“Ik werk in Rotterdam, dus het is fijn dat ik zo de metro kan pakken. Voor de rest doe ik aan volleybal en fotografie. Een van mijn vriendinnen uit mijn vorige huis woont nu in hetzelfde gebouw, dus onze kat Ollie woont voor de helft bij haar, en voor de helft bij ons!”

Edwin vult aan: “Ik ben drie jaar geleden in Den Haag komen wonen. Mijn familie woont hier en ik miste het strand toen ik in Utrecht woonde. Ik houd van hardlopen en we gaan graag naar festivals en concerten. Bijvoorbeeld naar Amare, als er iets leuks is.”

Lees verder onder de foto >

Binnenkijken bij Eveline en Edwin
Foto Francine van der Wansem

Prachtige uitzicht

“In september 2023 kregen we de sleutel van ons appartement. Het was spannend omdat we eerst uitgeloot waren, maar uiteindelijk toch geplaatst werden. Heel blij mee! Omdat we uitgeloot waren, hebben we het appartement niet gezien, alleen de bouwtekeningen. Maar we dachten: de toplocatie, het glas rondom en het prachtige uitzicht, dit moet het worden. En het heerlijke balkon natuurlijk! Het uitzicht is als een schilderij dat elke dag verandert.” 

Edwin voegt toe: “Wat ook leuk is: mijn opa werkte vroeger bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en dat gebouw stond precies hier. Dus ik woon nu waar mijn opa werkte. De toren is gebouwd op een bestaande parkeergarage, dus de fundering is een hele puzzel geweest. Het ontwerp is van MVSA Architects, die ook Babylon en Rotterdam Centraal hebben ontworpen.”

Lees verder onder de foto’s >

Neutraal met kleur en opvallende items

“Omdat het een huurwoning is, hebben we de basis (muren, vloer) van het appartement vrij neutraal gehouden. Zo vind je in de woonkamer voornamelijk lichte en rustige kleuren. Ik houd van items van verschillende materialen en vind het leuk hier en daar wat kleur toe te voegen”, vertelt Eveline, “Zo heb ik een aantal opvallende items toegevoegd, zoals de vlinders en de grote plant. Dit geeft het appartement een levendige en natuurlijke uitstraling.” 

Centraal gelegen

“Het appartement is gelegen in het centrum. Omdat het nieuwbouw is, is er nog niet echt een community, maar dat komt wel. Zo zijn ze beneden bezig met een plein bouwen, dus dat is leuk! Daarnaast lopen hier allerlei soorten mensen rond: ambtenaren, echte Hagenezen en mensen van verschillende culturen. Alles is dichtbij: je loopt naar buiten en kunt koffie halen, naar de winkels of naar het Haagse Bos, maar je zit ook binnen vijf minuten op de snelweg. Als we willen borrelen gaan we vaak naar de Oude Molstraat, het Zeeheldenkwartier of de Denneweg.” 

Binnenkijken bij Eveline en Edwin
Foto Francine van der Wansem

Favoriete plekken in huis

“Toch wel de keuken en eettafel. De barkrukken staan nu buiten omdat het zomer is, maar als het kouder is staan ze binnen aan de keukenbar. Dan is het echt een perfecte plek om een koffietje te drinken of te borrelen met het uitzicht op de ministeries. Edwin werkt ook af en toe vanuit huis, dus is hij ook regelmatig in de werkkamer te vinden.”  

Een mix van meubels

“De tafel is van een vriendin van mijn oma, maar hij past perfect op het kookeiland. De zwarte meubels en de lampen komen vooral van Westwing. De bank is van Loods5 en de stoelen van FÉST. Voor de rest komt het eigenlijk overal en nergens vandaan.” 

“Ik vind het moeilijk om te kiezen wat mijn favoriete item is, want ik heb veel persoonlijke items in het huis.” zegt Eveline. “De vlinders heb ik voor mijn afstuderen gekregen. In de gang hangt een barometer van mijn vader en de hangplant in de slaapkamer heb ik van mijn oma gekregen. Dit soort kleine dingen maken het persoonlijk.

Deze inwoners gingen je voor:

Comments are closed.