Van schuurmachine tot bestelbus en van grasmaaier tot statafels: soms heb je bepaalde dingen nodig, maar heb je ze niet zelf. Dan kun je naar de winkel, maar het is veel goedkoper om iets te lenen. Met die gedachten zijn er verschillende apps, websites en Facebookgroepen die je daarbij kunnen helpen.

Peerby

Deze handige website is een uitkomst voor iedereen die tijdelijk een bepaald apparaat nodig heeft. Of het nu een grasmaaier, toetsenbord, bolderkar of geluidsbox is, op Peerby vind je het allemaal. Je vult jouw woonplaats in en het item dat je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van alle aanbieders in jouw buurt die het gewenste product, al dan niet tegen betaling, uitlenen. Superhandig en wie weet maak je wel nieuwe vrienden in jouw buurt.

Nextdoor

Nextdoor is meer dan een website waar je spullen kunt aanbieden. Het is ook een soort van online community waar mensen uit jouw omgeving berichten in plaatsen. Het is dus mogelijk om advies te vragen tegen slakken in jouw tuin of gewoon een online praatje te maken met buurtgenoten. Ideaal om op de hoogte te blijven van wat er speelt in jouw buurt én handig om spulletjes (uit) te lenen.

BlaBlaCar

Heb je geen eigen auto of wil je gewoon eens op een andere manier van A naar B komen? Dan is BlaBlaCar misschien iets voor jou. Op deze website kom je mensen tegen die bijvoorbeeld van Den Haag naar Den Helder rijden. Je kan dan tegen een kleine vergoeding meerijden. Ideaal als je nieuwe mensen wilt ontmoeten of geen zin hebt om met het openbaar vervoer te gaan. Uiteraard kun je ook jezelf als chauffeur opgeven en zo met een stadsgenoot naar een bestemming reizen.

Ook zijn er busdiensten van deze aanbieder die je vanuit verschillende grote steden naar andere Europese steden brengt.

Facebookgroep

Misschien ben je er al lid van, misschien nog niet: een Facebookgroep van jouw stad.  Vaak zijn er nog lokalere groepen voor stadsdelen, wijken of zelfs een straat. Zoek het maar eens op en wie weet vind je een schat aan informatie en contacten in jouw buurt! Denk aan pagina’s als gratis op te halen in Den Haag of nieuwtjes van Den Haag.

Snappcar

Soms is het handig om een grote(re) auto te hebben. Bijvoorbeeld voor een verhuizing, het ophalen van een kast of een dagje weg met vrienden. Via Snappcar huur je in jouw omgeving voertuigen voor een bepaalde tijd. Of dat nu een middag is of een paar dagen, via dit platform vind je vast een voertuig dat je zoekt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Deze viral chocoladereep uit Dubai scoor je nu in Den Haag: ‘Maar vier per persoon’

Lees meer

Author

Comments are closed.