Honing uit de regio van Den Haag proeven? Dat kan tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen op zaterdag 13 en zondag 14 juli. Die zondag kun je een kijkje nemen bij de bijenstand van Imkerij Albieke in Delft.

Benieuwd hoe de lokale honing smaakt of wil je meer leren over bijen? Ga dan op zondag 14 juli naar Imkerij Albieke in Delft. Je bent welkom tussen tussen 11.00 en 16.00 uur en de toegang is gratis. De bijenlocatie bevindt zich bij de Laurentius Praktijk School aan de Kappeyne van de Coppellostraat 28 in Delft. Bekijk bijenkasten, krijg rondleidingen van imkers, proef honing en maak een waskaars.

Landelijke Open Imkerijdagen

Tijdens het evenement leer je alles over bijen en imkers “Het is fascinerend om te zien hoe imkers met zorg en toewijding werken om de bijen te beschermen en hun welzijn te bevorderen”, zegt de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) die de imkerijdagen organiseert. Bekijk hier alle locaties waar je naartoe kunt tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen.

Bestuivende insecten

In en rond Den Haag zie je de zwart-gele beestjes vaak vliegen, maar waar zijn ze eigenlijk goed voor? Dat ze voor honing zorgen, is bekend, maar een bij doet zoveel meer. Wist je bijvoorbeeld dat de groente- en fruitafdeling slechts voor een derde gevuld zou zijn zonder bestuivende insecten? Dat zegt de NBV.

Neem tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen een kijkje in de bijenkast en proef van de honing. Wie weet raak je zo enthousiast dat je de basiscursus imkeren wil volgen!

Fun facts

  • Nederland telt ongeveer 11.000 imkers
  • Een bijenvolk heeft soms wel 60.000 bijen en bestaat vooral uit werksters
  • Iedere bij uit een volk heeft een eigen taak, zoals het verwerken van nectar of het verdedigen van het volk
  • Tijdens de Nationale Bijentelling werden 41.433 bijen en zweefvliegen geteld in Nederland

Meer nieuws over Den Haag:

Comments are closed.