Voor het bekijken van de fresco’s van de Sixtijnse Kapel hoef je niet naar Rome te reizen en uren in de rij te staan. Je kunt de kunstwerken van Michelangelo namelijk van dichtbij bewonderen in de Grote Kerk van Den Haag.

De plafondschilderijen van het Vaticaan zijn van dichtbij gefotografeerd en uitgeprint. In de Haagse kerk kun je onder andere de beroemde schildering De Schepping van Adam, waarin Adam door de vinger van God wordt aangeraakt, en Het gevecht van David en Goliath van dichtbij bekijken.

Lees verder onder de foto’s:

Tentoonstelling

De tentoonstelling is vanaf vrijdag 21 juni tot en met 28 juli in de Grote Kerk te zien. e kunt de expositie bezoeken van donderdag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag kost een kaartje voor volwassenen 16 euro, en in het weekend 19,50 euro. Voor jongeren is de prijs 13 euro doordeweeks en 14,50 euro in het weekend. Daarnaast kun je gratis een audiogids downloaden.

Voorproefje:

Lees ook…

Comments are closed.