Wist je dat er in het Westbroekpark zo’n 350 soorten rozen staan? In het Rosarium kun je deze bloemen bewonderen. Maar dat is niet alles. De hele maand juni kun je stemmen op de mooiste bloem en de Dag van de Roos staat ook nog op de agenda.

Tot en met 30 juni kun je in het Westbroekpark stemmen op jouw favoriete roos. In het park scan je een QR-code en breng je daarna je stem uit. Dit kan ook door het formulier in te vullen bij het rozenhuisje. Op het Internationaal Rozenconcours, donderdag 4 juli 2024, wordt bekendgemaakt welke roos de Publiekprijs en Gouden Roos wint.

Dag van de Roos

De winnende rozen kun je de hele zomer bewonderen, dus ook op zondag 7 juli tijdens de Dag van de Roos. In het Rosarium zijn vanaf 10.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten te beleven. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er wandelingen met een gids. Verder is er live muziek, kunnen kinderen een schilderij maken en geeft een imker uitleg over zijn honing.

Meer informatie over het Rozenconcours vind je bij Het Haagse Groen.

Lees ook…

Comments are closed.