Jip Beekink (20 jaar) is geboren en getogen in Den Haag en is regelmatig te vinden in een goed restaurant, het strand of aan het winkelen in een vintage of tweedehands winkel. Ze deelt met ons haar favoriete plekken van Den Haag.

Over Jip

“Ik ben Jip Beekink. Momenteel werk ik bij Bar Bowie en woon sinds september op kamers in Scheveningen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om mij te verdiepen in de culturele ontwikkeling van Den Haag en hou ik er van om alle hotspots in de stad te ontdekken en bezoeken. Om die redenen ga ik na de zomer creative business studeren bij Inholland.” 

Swipe naar links om de favoriete plekken van Jip in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Knus restaurant

“Naar mijn mening zijn er heel veel goede restaurants in Den Haag en er zijn de laatste jaren een hoop nieuwe bij gekomen. Waaronder de Zoute Kater in de Zoutmanstraat. Bij de Zoute Kater is het knus, klein en er hangt een warme sfeer waardoor je ook met veel aandacht wordt geholpen. Ze veranderen elk seizoen het  menu waar ze ook hun producten op baseren. Als je van goede unieke gerechten houdt en mooie (natuur) wijnen, ben je bij de Zoute Kater op de juiste plek!” 

“In de zomer vind ik het gezellig om buiten in de Oude Molstraat te staan. Deze straat wordt vanaf de namiddag gevuld met mensen en blijft tot in de late uurtjes druk. Jong en oud zoeken elkaar hier op.” 

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Favoriete wijk

“Omdat ik er heel erg van houd om uitgebreid te dineren, vind ik het juist fijn om het tijdens de lunch simpel te houden. Minstens een keer per week ben ik te vinden bij Bartine aan de Piet Heinstraat, waar ik een cappuccino haver en een van hun heerlijke pastries haal. Soms ga ik zitten op het terras en als het wandelweer is, maak ik een wandeling door mijn favoriete wijk: het Zeeheldenkwartier.

Het voelt in deze wijk net of je in een andere stad bent beland, er hangt een rustgevende sfeer, terwijl je dichtbij het centrum bent. Bij de bakkerij van Bartine kan je ook unieke cadeau’s kopen zoals kookboeken, glazen en wijnen.” 

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Tip voor de lezers

“Een tip die ik aan de lezers wil meegeven is: ga vaker shoppen bij vintage/tweedehandswinkels in de stad. In Den Haag vind je steeds meer goede en unieke winkels waar je voor een mooi prijsje kleding kan scoren.

Ik vind het belangrijk dat mensen bewuster worden van de kleding die zij kopen. In Den Haag heb je natuurlijk niet zo’n grote tweedehandsmarkt als in Amsterdam, maar eens in de zoveel maanden organiseren de Klerenmeisjes een markt ergens in het centrum van Den Haag. Als je toch meer van winkelen houd, zou ik eens een kijkje nemen bij Secondbest in de Korte Molenstraat en een nieuwe favoriet van mij Square Eight in de Schoolstraat.” 

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Second Best Selected Treasures

Korte Molenstraat 7, 2513 BS Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Tot rust komen

“Als ik echt tot rust wil komen in Den Haag ga ik naar het strand en dan bedoel ik niet het drukke toeristische gedeelte van Scheveningen, maar het stuk waar je kan surfen zoals bij The Shore of helemaal aan de andere kant bij Het Puntje. Bij dit gedeelte van Scheveningen kan je genieten van alle surfers en windsurfers en kom je binnen tot rust met een lekkere bak koffie van The Shore. Op een goede zomeravond geniet ik ervan om na een drukke werkdag een duik te nemen in de zee en te picknicken op het strand. De combinatie van de ondergaande zon, het geluid van de meeuwen en de geur van de zee geeft een perfecte rustgevende sfeer.”

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Mooiste plek van Den Haag

“Een van de moeilijkste vragen die je kan stellen aan een Hagenees is: Wat is de mooiste plek in Den Haag? Als ik dan echt moet kiezen, ga ik voor de Hofvijver. Het is een hele herkenbare en voor de hand liggende plek in Den Haag, maar als je over de Hofvijver kijkt zie je de skyline van de stad en wanneer de zon gaat dalen geven de grote gebouwen een soort magische gloed.” 

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Verborgen parel

“Een plek die niet veel Hagenaars en toeristen kennen is de Waterkant bij het Westbroekpark. Hier kan je vanaf de lente tot in de nazomer genieten. Van het huren van roeiboten tot aan genieten in de zon op het grasterras. Ook kan je hier in de bijzondere oude bunker, die zich op het terrein bevindt, exposities bezoeken waar aandacht wordt gegeven aan allerlei creatieve generaties.” 

Favorieten van Jip
Foto: Jip Beekink

Theeschenkerij De Waterkant

Kapelweg 55, 2587 BK Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.