Elk jaar lopen sportievelingen maar liefst 40 kilometer tijdens de Nacht van de Vluchteling. De tocht die om middernacht begint wordt gelopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn.

De finish is heel wat jaren op de Grote Markt geweest, vorig jaar was het einde van de tocht bij strandpaviljoen De Staat en de loop van 2024 eindigt bij theater Amare.

Route

De vijftiende Nacht van de Vluchteling is in tien steden in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni 2024. Je kunt dan een avondroute lopen van 10 of 20 kilometer of de nachtroute van 40 kilometer.

Nacht van de Vluchteling 2024 in Den Haag

De 40 kilometer routes lopen van stad naar stad. Je begint bij De Laurenskerk in Rotterdam en eindigt bij theater Amare in Den Haag. Het is de bedoeling dat deelnemers sponsorgeld ophalen, elke deelnemer krijgt dan ook een eigen persoonlijk actiepagina om te delen met vrienden en bekenden. Je hoeft verder geen inschrijfgeld te betalen en ook hoef je niet aan een minimale sponsorbijdrage te voldoen. Via de website van Nacht van de vluchteling kun je je opgeven.

Goede doel

Elk jaar gaat de opbrengst van deze actie naar verschillende hulpprojecten waaronder noodhulp in Dr Congo.

Lees ook…

Comments are closed.