Wat een regen! Hopelijk loopt al dat water gewoon weg, maar het kan zijn dat de putten verstopt zijn. Gevolg: de Haagse straten komen blank te staan. Maar wat moet je doen bij een verstopte put in jouw straat?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of het om een put aan de openbare weg gaat, of aan je eigen tuin. De meeste putten in Den Haag zijn van de gemeente. Zij moeten er dan ook voor zorgen dat het regenwater makkelijk weg kan stromen via de putten. Zit de put in je eigen tuin en ben jij de eigenaar? Dan draai je helaas zelf op voor de kosten van een verstopping.

Openbare weg? Melding maken!

Zit je put in de openbare weg, dan kan je bij de gemeente een melding doen. Door informatie over de verstopte put/kolk te delen, kan de aard en de omvang van het probleem ingeschat worden. Op basis daarvan kan er juist worden gehandeld en zo help je de gemeente een handje om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Als niemand een melding doet, is de kans veel kleiner dat het wordt opgelost.

Stormschade in Den Haag

Soms gaat een heftige regenbui gepaard met storm. Bij heftige stormschade gelden er weer andere stappen die je moet ondernemen. Bij acuut gevaar, zoals instortingsgevaar of losgeraakte dakpannen bel je het alarmnummer 112. Is er bijvoorbeeld een boom ongevallen in de berm of ligt er een omgevallen boom op een doorgaande weg? Dan neem je weer contact op met de gemeente. In dit artikel lees je er meer over.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.