Je kent ze vast wel van de grappige Tiktok- en Instagram-filmpjes: de dinopakken. Woensdag 22 mei is het Wereldbiodiversiteitsdag en komen meer dan honderd dinosaurussen naar Den Haag om hier vervolgens dood neer te vallen.

Het gaat hier namelijk niet om een leuk feestje, maar om een demonstratie. Naturalis Biodiversity Center wil dat het nieuwe kabinet meer aandacht geeft aan de natuur.

Uitsterven

Woensdag 22 mei om 09.30 uur komen meer dan honderd demonstranten in dinosauruskostooms samen voor de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg. Daar zullen zij dood neervallen, om aandacht te vragen voor het massaal uitsterven van plant- en diersoorten. Daarna wordt er een manifest overhandigd aan de Tweede Kamer.

‘Het gaat slecht met de natuur wereldwijd en Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies’, aldus een woordvoerder van Naturalis. ‘De gecombineerde klimaat- en biodiversiteitscrisis maakt actief ingrijpen en moeilijke keuzes nodig. De komende regering lijkt dat onvoldoende in te zien’.

Wetenschapper en directeur van Naturalis Prof. Dr. Koos Biesmeijer vult aan “Natuur zorgt voor schone lucht, bestoven gewassen en schoon drinkwater. Het is in ons eigen belang om goed voor de natuur te zorgen.’’.

Lees ook…

Comments are closed.