Je hebt de opblaaskunst in de Haagse Hofvijver vast al voorbij zien komen. De bijzondere tentoonstelling drijft al een poosje op het water en is nog maar kort te zien. Maar inmiddels heeft een meerkoetje intrek genomen in een van de kunstwerken. Wat nu?

Op de drijvende tuin vind je opblaasbare kunstwerken van Marcel Wanders, Studio Job, Sigrid Calon en Studio Mieke Meijer, maar ook een nest van de familie Meerkoet.

Drijvende tuin

Sinds 9 mei drijven een enorme pan, een knalroze torentje, groene bomen en diverse spiegelende eieren op de Hofvijver. Ze zijn onderdeel van BlowUp, een kunstproject dat dit jaar plaats vindt op een drijvende tuin.

De tuin bestaat onder andere uit drijvende eilandjes gemaakt van wilgenbundels. En op een van die eilandjes heeft een meerkoet haar nest gebouwd.

Lees verder onder de foto >>

Een waterhoentje broedt op een van de drijvende kunstwerken op de Hofvijver. Foto indebuurt

Over anderhalve week, op zondag 2 juni, loopt de laatste bezoeker over de drijvende tuin. Deze wordt weer afgebroken. Maar hoe zit het nou met dat nestje? Een meerkoet broedt 21 tot 25 dagen op haar eieren voor ze uitkomen. Wij spotte het nestje op maandag 13 mei al, dus reken maar uit…

Gaan we regelen

Gelukkig is er goed nieuws voor de familie en Haagse dierenliefhebbers: Mary Hessing, organisator van BlowUp laat weten: “Ik denk dat we dit jong geluk niet kunnen verstoren, dus gaan we regelen dat het eiland kan blijven tot de jongen het nest uit zijn.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.