Zin in een leuk uitje in je eigen stad? Den Haag heeft weer een aantal leuke activiteiten deze week. Wil je weten wat er van 20 t/m 24 mei te doen is? Bekijk dan onderstaand lijstje!

Open Kerkendag

Kunst, religie en cultuur komt hier allemaal samen. Waar we het over hebben? Over Open Kerkendag! Je kunt dan bij kerken binnengluren. De landelijke Open Kerkendag is in heel Nederland op tweede pinksterdag en wordt georganiseerd door Stichting Open Kerken. In Den Haag doen er zes kerken mee: H. Antonius Abtkerk, De Elandstraatkerk, St. Jacobskerk, De Kloosterkerk, Pastoor van Ars Kerk en De Shalomkerk.

Open Boerderijdagen

Ben jij op zoek naar een gratis uitje voor jong en oud? Dan hoef je niet verder te zoeken, want op maandag 20 mei kun je verschillende boerderijen bezoeken. Het zijn dan de Open Boerderijdagen. Inwoners die een bezoek willen brengen aan een boerderij in de buurt van Den Haag hebben vijf opties: een boerderij in Maasland, Schipluiden, Schiedam, Zoeterwoude en Bergschenhoek. Je kunt bij alle boerderijen terecht van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees meer over de locaties in onderstaand agendapunt:

Weddingfair

Ga jij binnenkort trouwen? Ga dan op maandag 20 mei (tweede pinksterdag) naar de weddingfair bij Hotel Des Indes. Hier bekijk je de bijzondere locatie, maak je kennis met leveranciers en kom je helemaal in de trouwstemming. Het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 en de toegang is gratis. Wel zou de organisatie het waarderen als je laat weten of je komt. Reserveren kan hier

Jazz Sessions

Wil je onder het genot van een drankje genieten van live jazzmuziek in Den Haag? Ga dan op dinsdagavond naar Café September. Elke dinsdagavond beluister je hier tussen 21.30 en 23.00 uur jamsessies van lokale musici.

Pubquiz Kompaan

Muziek-, video-, foto- en algemene kennisvragen: dat is de pubquiz bij brouwerij Kompaan. Elke donderdag wordt de quiz gespeeld en elke week zijn er prijzen te winnen. De quiz wordt in het Nederland en Engels gepresenteerd. Het duurt van 20.30 tot 22.30 uur en meespelen kan in teams van vier tot zes personen. Deelname kost 5 euro per persoon en je meld je hier aan.

Meer informatie

Kompaan Binnenhaven

  • Festivals en evenementen
  • tot

Metal Night

Bij Rootz is er een nieuwe thema-avond: Metal Night. Elke donderdagavond kun je tussen 21.30 en 01.00 uur rocken op de klanken van Metallica, Volbeat, Tenacious D en meer. De entree is gratis.

Meer informatie

Rootz

  • Festivals en evenementen
  • tot

Rootz centrum Den Haag

Bevrijd je Voetendag

Loop, ren, huppel, spring en speel op je blote voeten. Op 24 mei is het Bevrijd je Voetendag. Speciaal hiervoor worden door heel Nederland activiteiten gehouden. Op veel scholen gaan leerlingen gymmen zonder schoenen aan. In sommige plaatsen kun je meedoen aan wandelingen of er zijn workshops of lezingen die te maken hebben met blote voeten.

Lees meer in onderstaand agendapunt:

Comments are closed.