Miljoenen op de bank. Zelf kun je er waarschijnlijk alleen maar van dromen. Maar voor een groep jonge Nederlands is het toch echt werkelijkheid. In de top 100 van jonge selfmade miljonairs, samengesteld door tijdschrift Quote, staan dit jaar drie Hagenaars. Op de bankrekeningen van alle miljonairs in de ranglijst staat gezamenlijk 3 miljard euro. Wow!

De lijst van de Quote, die woensdag bekend werd gemaakt, heet officieel de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs. Op de ranking staan alleen rijken van maximaal 39 jaar oud en met minimaal 17 miljoen euro op de bank. Bovendien hebben ze hun vermogen eigenhandig opgebouwd, zonder hulp van paps en mams dus.

Hagenaars op de lijst

In de top 100 staan drie inwoners van Den Haag. Dit zijn ze:

  • Pieter Omvlee: Pieter is 38 jaar, is de oprichter van tekenprogramma Sketch en bezit 115 miljoen euro.
  • Dirk Vromans: Dirk is 36 jaar en is samen met jeugdvriend Lennert Vollebregt eigenaar van een succesvol bedrijf in datacentra. Hij bezit 80 miljoen euro.
  • Charles Beaumont: Charles is 37 jaar en is cto en webdeveloper van TheyDo. Hij bezit 34 miljoen euro.

De allerrijksten

Helemaal bovenaan de ranglijst staat Job van der Voort (34) met een vermogen van 600 miljoen euro. Dat bedrag verdiende hij met zijn HR-softwarebedrijf Remote. Op gepaste afstand is Ruud Pierik (38) de nummer twee in de top 100 met een vermogen van 180 miljoen euro. Hij bouwde zijn vermogen op met zijn onlinegroothandel Elektramat. De top drie wordt afgesloten door Maarten Alblas (31). Hij verdiende 160 miljoen euro met zijn softwarebedrijf Datasnipper.

BN’ers in de top 100

De BN’er met de hoogste notering is Martijn Garritsen, beter bekend als dj Martin Garrix. Hij staat op positie 29 met een vermogen van 50 miljoen euro. Hij is niet de enige artiest in de top 100, want ook Afrojack (plek 68 met 28 miljoen euro), Hardwell (plek 87 met 19 miljoen euro) en Sam Feldt (plek 94 met 18 miljoen euro) wisten een plaats te bemachtigen. Andere bekenden in de lijst zijn modeontwerper Nikkie Plessen (plek 45 met 40 miljoen euro), topmodel Doutzen Kroes (plek 67 met 28 miljoen euro) en influencer Negin Mirsalehi (plek 75 met 23 miljoen euro).

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.