Veel Nederlanders kampen met problemen als het gaat om schimmel- of kalknagels. Niet vreemd, want je loopt ze gemakkelijker op dan je misschien denkt. Bijvoorbeeld door je teen te stoten, een besmette vijl of schaar te gebruiken of in het zwembad. Bij tiptoe weten ze hoe je van je kalknagels afkomt, dus trek die slippers gerust weer uit de kast!

Bij de drogist vind je allerlei middeltjes, maar die tippen niet aan de oplossing van tiptoe. Peter Boeters is oprichter van de praktijk en vertelt: “Onze oplossing is uitgebreid onderzocht en getest. Inmiddels hebben we meer dan 1500 cliënten met succes behandeld met een resultaat van 89 procent verbetering.”

Behandeling tiptoe

tiptoe heeft verschillende producten: van nageldruppels tot verzorgend schuim. Voor optimaal resultaat ga je langs bij een van de praktijken van tiptoe of bij je pedicure. “De eerste drie behandelingen doen we in tien dagen. Daarna kom je na drie weken langs en vervolgens eens in de zes tot acht weken. Je krijgt van ons producten mee om thuis te gebruiken.” Na ongeveer een jaar is de schimmel helemaal uit je nagel gegroeid.

tiptoe heeft twee praktijken die allebei werken met PACT therapie, deze vind je in Capelle aan den IJssel en in De Lier. Zijn de praktijken niet bij jou in de buurt, maar wil je wel zo’n behandeling? Dat kan! Peter: “Wij zijn op zoek naar pedicures die zich willen aansluiten bij tiptoe en de tiptoe treatment willen gaan toepassen. Wij werken graag samen met pedicures op andere locaties. Ook met pedicures die geen PACT Therapie gebruiken. Zij kunnen onze producten bestellen en gebruiken bij hun behandelingen.” Check bij jouw favoriete pedicure of zij al samenwerken met tiptoe.

Lees verder onder de foto >

Met tiptoe kom je echt van je kalknagels af | Foto: tiptoe

Het probleem bij de kern aanpakken

De resultaten van de eerste behandelingen zijn gepubliceerd in een wetenschappelijk journaal, waarin de effectiviteit van de oplossing van tiptoe wordt bewezen. Vaak smeer je middelen tegen kalknagels op de nagels. Peter legt uit waarom dat doorgaans weinig blijvend resultaat levert.

“Een nagel bestaat uit verschillende lagen die kriskras over elkaar liggen. Schimmel in de nagel kruipt tussen de nagelplaten door naar beneden. Als de schimmel daar zit, krijg je hem niet weg door iets op je nagel te smeren.” Dat is omdat het middel niet door de nagel heen kan. tiptoe naildrops kunnen dat wel. Die druppels herstellen je nagel bij de nagelmatrix: waar je nagel wordt aangemaakt.

Zo ontstaan kalknagels

Hoe kom je eigenlijk aan kalknagels? Peter vertelt: “Als je nagels gezond zijn, hoef je je geen zorgen te maken. Zwangere vrouwen en mensen die aan de antibiotica zitten hebben minder weerstand, waardoor het risico op kalknagels groter is. Ook als je je nagel stoot, door te krappe schoenen te dragen of bij slechte doorbloeding krijgen schimmels sneller de kans om schade aan te richten.”

De producten van tiptoe zijn vernieuwend te noemen. Het zijn producten en behandelingen met natuurlijke middelen die je kalknagel(s) bij de kern van het probleem aanpakken. De werkzame stoffen zijn onder andere peptides. De producten van tiptoe werken niet als de meeste producten die nu worden toegepast. Deze effectieve aanpak is bovendien wetenschappelijk bewezen en tiptoe blijft doorgaan met onderzoek. “We hebben een bijzonder product dat écht werkt.”

Kalknagels voorkomen

Peter geeft nog wat tips mee om (meer) kalknagels te voorkomen. “Gebruik twee nagelknippers: een voor de besmette nagel en een voor de andere nagels. Anders neem je de schimmel mee. Dat geldt ook voor vijlen.” Check de website voor meer informatie over de producten en samenwerkingsmogelijkheden met tiptoe.

Author

Comments are closed.