Je stapt de trein uit en zo de fiets op: dat is het idee achter de ov-fiets. Zo kom je makkelijk en duurzaam op je eindbestemming. Ook in Den Haag zijn ov-fietsen te huren. Hoe het werkt, wat het kost en waar je rekening mee moet houden, lees je in dit artikel.

Wil je een ov-fiets huren, dan heb je een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Je kunt hierop gratis een ov-fietsabonnement zetten. Dat regel je online.

Ov-fiets huren: zo werkt het

Over de kosten: Gebruik je een ov-fiets, dan betaal je daar 4,55 euro per dag voor (tot 24 uur). Je kunt de fiets voor maximaal drie dagen (72 uur) voor dit tarief huren. Houd je de ov-fiets langer dan 72 uur, dan betaal je per keer 9,55 euro. Dit betekent dat je een toeslag van 5 euro per dag betaalt.

Ov-fiets inleveren op een andere locatie: Wil je de fiets op een andere locatie inleveren dan waar je hem hebt gehuurd? Dat kan! Dan betaal je wel een toeslag van 10 euro.

Huurlocaties ov-fiets in Den Haag

Er zijn in Den Haag vier locaties waar je een ov-fiets kunt huren. Hieronder zie je alle locaties op een rij:

  • Den Haag Centraal Stichthage
  • Den Haag Holland Spoor
  • Den Haag Laan van NOI
  • Den Haag Mariahoeve

Wist je dat de ov-fiets sinds het jaar 2000 bestaat? De bedenker hiervan is Ronald Haverman en hij werkte toen als innovatiemanager bij ProRail. Samen met de Fietsersbond bedacht hij het ‘nieuwe’ vervoersmiddel. De eerste ov-fietsen kwamen te staan op stations in Delft en Utrecht. Inmiddels vind je ze op meer dan 350 stations in Nederland.

Bron: ovmagizine.nl

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.