Van een bierfestival tot een rumfestival en van Flagship Market tot een kledingsale: er is genoeg te doen in Den Haag dit weekend! Hieronder vind je tien Haagse uittips. Kijk je mee?

Lentebierfestival

Bierliefhebbers opgelet! Het lentebierfestival op de Grote Markt is op vrijdag 12 april. Twaalf Nederlandse brouwers presenteren daar hun meest bijzondere bieren en je kunt ze natuurlijk proeven. Uit glaasjes van 15 centiliter proef je vele soorten speciaalbiertjes. Er is eten, muziek en de entree is gratis.

Het festival begint op vrijdag 12 april om 17.00 uur en op zaterdag 13 april begint het om 14.00 uur. Muntjes kosten 4 euro per stuk.

Meer informatie

 • Grote Markt Grote Markt 1, 2511 BG Den Haag
 • Festivals en evenementen
 • tot

Lovumba Ritmo Latino

Op vrijdag 12 april van 20.30 tot 2.30 uur vindt Lovumba Ritmo Latino plaats bij Hofhouse. Onder het genot van een cocktail luister je naar salsa, reggaeton, merengue, bachata en andere zwoele Caribbean tunes.

Tickets kosten 19,95 euro en je koopt ze hier.

Dance & Date

Op vrijdag 12 april houdt Club Rootz het evenement Dance & Date. Bij aankomst krijg je de keuze tussen een rood of groen polsbandje. Rood staat voor solodansen en groen voor openheid en flirten. Wie weet vind je wel de liefde van je leven! Het thema is glitter en glamour en de playlist staat vol met klassiekers uit de jaren tachtig, negentig en nul.

Tickets zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro online of 10 euro aan de deur. Het feest begint om 21.00 uur en duurt tot 1.00 uur.

Meer informatie

Rootz

 • Club Rootz Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag
 • Festivals en evenementen

Jet&Beth kledingsale

Op zaterdag 13 en zondag 14 april houden Jet en Elsbeth bij De Kust een kledingsale. Er wordt dames- en kinderkleding verkocht met de nadruk op de zomercollectie.

Breng je eigen kledingstukken mee en bepaal zelf de prijzen of ga langs om te shoppen voor koopjes. Voor meer informatie over de regels voor het inbrengen van kleding kun je een mail sturen naar [email protected].

Meer informatie

 • De Kust Goudenregenstraat 34E, 2565 EX Den Haag, Nederland
 • Festivals en evenementen
 • tot

Gin & Rum Festival

Op zaterdag 13 april proef je 100 verschillende soorten gin en rum tijdens Gin & Rum festival in de Grote Kerk. Er zijn workshops, spelletjes, een silent disco en livemuziek.

Het festival duurt van 15.00 tot 22.00 uur. Tickets kosten 26,50 euro. Raadpleeg de website voor het programma en de prijzen van de activiteiten.

Flagship Market

Het is tijd voor Flagship Market in het Zeeheldenkwartier. Na bijna twee jaar werkzaamheden is het Piet Heinplein eindelijk klaar en kun je weer genieten van deze locatie. Op zondag 14 april is de eerste editie van het evenement, waar je geniet van cafés, gerechten, livemuziek en natuurlijk een heleboel kraampjes. De markt duurt van 11.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie

 • Zeeheldenkwartier Piet Heinplein
 • Festivals en evenementen
 • tot

Fungi: Web of Life

Ontdek de wereld van schimmels in de grootbeeldfilm Fungi: Web of Life. Geleid door bioloog en schrijver Merlin Sheldrake, laat deze film beelden zien van schimmels onder de microscoop en in hun natuurlijke habitat.

Van de eeuwenoude regenwouden van Tasmanië tot de wildernis van Yunnan, ontdek de onmisbare rol van schimmels in het ecosysteem en hun potentieel voor ontdekkingen. De film kan met of zonder een bezoek aan Museon-Omniversum worden bekeken. Toegang tot de film kost 13 euro. Als je het combineert met een bezoek aan het museum ben je 30 euro kwijt.

Meer informatie

Museon-Omniversum

 • Festivals en evenementen
 • tot

Koningskermis

Botsauto’s, een draaimolen en suikerspinnen: de Koningskermis staat weer op het Malieveld in Den Haag. De kermis is tot en met Koningsdag elke dag geopend van 13.00 uur tot middernacht.

Meer informatie

 • Den Haag
 • Festivals en evenementen
 • tot

Breaking the Walls Tour

Ontdek de stad op een unieke manier met de Breaking the Walls Tour. Fiets door verschillende wijken en maak kennis met verschillende culturen en leefstijlen. Van de chique expatwijken tot de levendige volkswijken, zoals het Statenkwartier, Transvaal en de Schilderswijk. Het hoofddoel van de tour is om de onzichtbare muren tussen deze wijken te doorbreken en bij te dragen aan een positieve beeldvorming over de internationale samenleving.

De tour vindt zaterdag plaats om 11.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Deelnemen aan de tour kost 27,50 euro per persoon. Zorg ervoor dat je een eigen fiets meeneemt. Heb je geen eigen fiets? Dan kun je er een huren bij startpunt station Holland Spoor.

Meer informatie

 • Station Holland Spoor
 • Kunst en cultuur
 • tot

Kruiden wildplukwandeling

Natuurliefhebbers opgelet! De hele maand april, op zaterdagen en zondagen, zijn er kruiden wildplukwandelingen in het Westduinpark.

Proef en ruik meer dan vijftien wilde kruiden en leer meer over de genezende krachten. De wandeling begint om 09.00 uur en duurt ongeveer vier uur. Deelnemen kost 45 euro en aanmelden doe je hier.

Meer informatie

 • Westduinpark
 • Festivals en evenementen
 • tot

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.