Om jaarlijks het strandseizoen feestelijk in te luiden komt de marketingafdeling van Den Haag, The Hague & Partners vaak met een mooie foto. Maar hoe komt zo’n foto tot stand? Wij namen een kijkje.

Gevulde terrassen op de Scheveningse boulevard, extra bezoekers voor Haagse musea en gezellige drukte tijdens sportevenementen op het strand en Kijkduin; die bezoekers komen niet zomaar. Er is een heel marketingteam dagelijks bezig om Den Haag en Scheveningen op z’n mooist te laten zien aan (potentiele) bezoekers.

Een Haags team

Voor de foto van dit jaar is een team van Haagse creatieven opgetrommeld. Teamleider marketing en communicatie van marketingteam The Hague & Partners Hilde Gloudemans begon al maanden terug met de plannen.

“Het uitgangspunt voor dit seizoen is de nieuwe tentoonstelling van fotograaf Jimmy Nelson in Muzee“, vertelt Hilde. “Die tentoonstelling heeft de naam Ode aan Nederland, wij brengen nu een Ode aan Scheveningen met de foto.”

Lees verder onder de foto’s>>>

Speciaal ontworpen surfpak

Om het traditionele Scheveningen en de surfcultuur samen te brengen werd de Scheveningse fotograaf Gerrit Schreurs gevraagd om mee te denken en de uiteindelijke foto op het Scheveningse strand te maken.

Het model in het surfpak is een echte surfer, namelijk Maud Franssen. Zij draagt een wetsuit ontworpen door de Haagse modeontwerper Michelangelo Winklaar. De dame in traditionele Scheveningse klederdracht is Carla Verbaan.

‘Hopen op lekker weer’

“We hoopten natuurlijk op goed weer, dat is altijd spannend”, zegt Hilde. Op de dag van de fotoshoot kwam iedereen bij elkaar bij Hart Beach op het strand van Scheveningen. Het regende bijna de hele dag, dus moesten de twee modellen, fotograaf, stylist en make-up-artist steeds schuilen voor de buien. Uiteindelijk brak de zon door en werd het beeld gemaakt.

Het harde werk van dit Haagse team heeft een fraaie foto opgeleverd. Als je ‘m binnenkort in het straatbeeld ziet opduiken weet je dat er nog een heel team aan de andere kant van de camera staat.

Over de Haagse zomer:

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.