Sinds 1975 verzorgt de familie Vonk de Haagse Koningskermis. Eerst aan het Lange Voorhout en daarna op het Malieveld. “Toen ik 12 was, wist ik al dat ik mijn vaders werk wilde overnemen”, aldus Sebastiaan Vonk.

Vrijdag 5 april opende de Koningskermis op het Malieveld en zaterdag was er een prikkelarme dag waarop kinderen met een beperking gratis naar een rustige kermis konden. Sinds zondag staan alle lampen en attracties vol aan.

Van Snowjet tot Funhouse

“Sinds lange tijd staat de Snowjet er weer. Die gaat echt sjeeses hard! De Booster Maxx is altijd populair bij jongeren en we hebben een nieuw Funhouse met het Marvel.-thema”, vertelt de 32-jarige Sebastiaan enthousiast. Sinds zijn 18de organiseert hij de kermis in Den Haag.

Zijn opa heeft in 1952 het bedrijf Buro Kermisgids opgericht, zijn vader is er verder meegegaan en nu werkt dus ook Sebastiaan er. Ze organiseren niet alleen de kermis in Den Haag, maar ook in de rest van het land zoals in Rotterdam en Delft. Elk jaar zijn ze in totaal verantwoordelijk voor zo’n honderd kermissen.

Lees verder onder de foto >>>

Marvel Funhouse Kermis Den Haag. Foto indebuurt

“Op mijn 12de wist ik al dat ik bij mijn vader wilde werken. Ik vind het mooi werk omdat geen dag hetzelfde is. Ik hoef niet van 9 tot 5 op kantoor te zitten en het allerleukste is dat we elke dag bezig zijn met mensen blij maken”.

Lange rij?

Nog tot en met Koningsdag is de kermis op het Malieveld in Den Haag te vinden. “Op de eerste zondag kwamen we erachter dat in de avond twee detectie poortjes niet genoeg waren. Er stond daardoor een hele rij, die gelukkig wel vlot doorliep. Maar nu hebben we er een poortje bij en meer personeel, dus bezoekers hoeven zich geen zorgen meer te maken over lange wachttijden. En overdag kun je sowieso gewoon doorlopen.”

Snowjet Kermis Den Haag. Foto indebuurt

Lees ook…

Comments are closed.