Sommigen zijn te flauw, andere kunnen we wel om lachen. Op 1 april houden we elkaar graag voor de gek. De afgelopen week moesten wij op de redactie van indebuurt uitkijken dat wij niet in een 1 april grap zouden trappen. In onze mailbox kwamen er wel een paar binnen.

Duinrell

In pretpark Duinrell opent vandaag, 1 april, een opvanglocatie voor verveelde ouders. De kinderen kunnen dan nog even een paar uurtjes in de achtbaan terwijl ouders bezig gehouden worden met activisten zoals werken op afstand, onbetaald werken in het park of een workshop sociale media.

Robot regelt het verkeer

Het Haagse uitzendbureau Mintt ontwikkelde een intelligente verkeersregelaar de zogeheten ‘Robott 010424’. “Menig bestuurder keek deze week raar op toen zij niet door een echte verkeersregelaar maar door een robot omgeleid werden”, vertelt Remco Eversdijk van Mintt. Hij vervolgt: “Het vinden van personeel wordt steeds lastiger, daarom zijn we bij Mintt constant op zoek naar innovatieve manieren om ons werk efficiënter in te richten. Met de opkomst van artificial intelligence zagen we het ontwikkelen van een robot als een kans om ons team te ondersteunen.”

Mintt-Robott-010424 – 1 april

Mini-kerncentrale

De Haagse energie-coach Jelle laat weten dat de energietransitie in de wijk Duinoord is voltooid. Daar zou nu een kleine kerncentrale staan waardoor de hele wijk in een keer van het gas af kan zonder warmtenet of warmtepompen. De opening is vandaag, maandag 1 april om 12.00 uur. “Wij zijn enorm trots dat wij de eerste wijk in Nederland zijn die door renovatie de klimaatdoelen van 2050 al eind 2025 gaan halen. De ‘kern’ van de oplossing ligt in een zogenaamde Small Modular Reactor (SMR)”. Deze mini kernreactor staat in het parkje van het Sweelinckplein.

Mini kernreactor

We zochten nog veel meer voor je uit…

  • 7 x de leukste 1 april grappen: ben jij er ingetrapt?

    Een romper voor volwassenen en parfum met de geur van de tram…. Afgelopen zaterdag was het 1 april en werd…

Comments are closed.