De 30-jarige Haagse diëtiste Latoya Boelé heeft haar eigen praktijk The Food Hospital en woont in de Adelheidstraat in Bezuidenhout. “Maar ik heb bijna alle hoekjes van deze stad wel gezien! Van Laak tot de Bomenbuurt en van de Vruchtenbuurt tot de Bosjes van Pex”. Zo te horen de perfecte kandidaat om favoriete plekjes van Den Haag met ons te delen:

“Wat ik zo geweldig vind aan Den Haag? De perfecte balans tussen drukte en rust. Het is hier heerlijk, want je kunt op elk moment de drukte ontvluchten en jezelf onderdompelen in de rust van de bossen of het strand, maar je bent ook altijd binnen handbereik van gezellige winkelstraten en knusse zaakjes.”

Wat is je favoriete ontbijtplek?

Latoya Boelé bij Club Vers

“Toen ik nog aan de Haagse Hogeschool studeerde werd Club Vers net geopend en zat ik hier geregeld aan de gezonde ontbijtjes. Ik ben allergisch voor tarwe waardoor de keuzes vaak beperkt zijn als het gaat om een goed ontbijt. Bij Club Vers kan ik vrijwel alles eten. De granola van de breakfast bowls zijn glutenvrij en vegan. De pancakes kunnen ook allemaal glutenvrij en/of vegan besteld worden. Veel gerechten zijn vegetarisch of veganistisch. Maar zeker niet alles. Ze hebben bijvoorbeeld ook een spicy beef of chicken burger en al het vlees is halal.

Persoonlijke favoriet: glutenvrije pancake met gekarameliseerde banaan en gezouten karamel mascarpone.”

Wat is je favoriete lunchplek?

Latoya Boelé bij Plenty

“Van de menukaart van Plenty word ik als darmtherapeut heel blij. Zo kun je de Sandwich Tempeh bestellen, gemaakt van biologisch zuurdesembrood (van mr. Leffers in Delft), boterbonencrème, geroosterde pompoen, gebakken tempeh en gefermenteerde groenten. Een flinke portie goede vezels en probiotica! En voor de zoetekauw onder ons: ga voor de spelt pancakes met pumpkin spice en gebakken appeltjes. Tip voor onderweg? Sticky cinnamon roll!”

Insidertip

Latoya Boelé bij Pluk

“Verscholen in het bos van Madestein vind je een bijzondere plek, genaamd Pluk! Dit is een oude boerderij, omgetoverd tot groene hotspot. Je kunt hier 100% biologisch lunchen. In de lente en zomer is het grote terras open waarbij je uitkijkt over de zorgboerderij. Ezels, paarden, geiten, schapen, kippen, varkens, konijnen, cavia’s, ratjes, poezen en kalkoenen. Deze dieren zijn ‘tweede kansjes’ en hebben allemaal een eigen verhaal.

Voor kinderen is dit een heerlijke plek. Binnen zijn er twee speelhoeken waar zij kunnen vertoeven terwijl jij een kopje koffie drinkt. Buiten is er een zandspeeltuin en in de zomer kun je hier zelf fruit plukken.”

Diner

Latoya Boelé bij Dekxels

“Wat ik zo leuk vind aan Dekxels, is hoe ze voedingsmiddelen die ik normaal gesproken als saai zou beschouwen tot ware smaakexplosies transformeren. Neem bijvoorbeeld de Kung Pao Bloemkool. Bloemkool is misschien niet iets wat je snel zult bestellen. Maar geloof me, zodra je een hap neemt, zul je versteld staan.

Een andere favoriet van mij is de tonijntartaat: tonijn met sushirijst en mierikswortel. De toevoeging van edamame en nori zorgt voor een verrassend frisse en knapperige touche en de ikura geeft het gerecht een subtiele zilte smaak. Tot slot wil ik graag een compliment geven aan het personeel. Hun gastvrijheid en professionaliteit dragen bij aan de algehele ervaring. Je wordt verwelkomd met een glimlach.”

Favoriete plek om je hond uit te laten

Latoya Boelé in park Clingendael

“Clingendael, een schitterend stukje natuur midden in Den Haag, is mijn persoonlijke toevluchtsoord. Hier ontsnap ik even aan de hectiek van de stad. Ik loop hier vaak met mijn hond Skittle (vernoemd naar de snoepjes). Samen struinen we door de uitgestrekte velden en langs het water. Een deel van het park doet me denken aan Harry Potter en de Vuurbeker, met hoge stuiken die als een doolhof zijn ingedeeld. Loop je verder betreed je een echt bosrijk gebied en tussendoor vind je een landgoed en in sommige weken van het jaar is de Japanse Tuin daar open.”

Lees ook…

Comments are closed.