Als je een risico op trombose hebt, is het belangrijk je bloedwaardes checkt. Hiervoor moet je waarschijnlijk regelmatig een afspraak maken bij een Trombosedienst bij jou in de buurt, maar De Nationale Trombose Dienst vond dat dit anders moest. Zij bedachten een manier waarop je in alle rust en vrijheid je bloedwaardes meet, vanuit huis of elke andere plek waar jij je bevindt.

Zou het niet fijn zijn als je nooit meer langs een prikpost hoeft om je waardes te meten? Om vanuit het comfort van je eigen huis, met een eenvoudige vingerprik, te meten of je bloedstolling nog goed is? Die vrijheid biedt De Nationale Trombose Dienst je met hun Trombose Zelfzorg. Via trombosezorgindebuurt.nl lees je hoe dit in z’n werk gaat.

Zo werkt Trombose Zelfzorg

De Nationale Trombose Dienst is een landelijke dienst die het zelfmeten van je INR-waardes mogelijk maakt. Hierdoor krijg je veel vrijheid terug en is de kans op complicaties een stuk kleiner. Zekerheid staat voorop, daarom volg je na aanmelding eerst een e-learning vanuit huis op jouw eigen tempo.

Zodra deze stappen zijn afgerond, komt er een Zelfzorgconsulent van De Nationale Trombose Dienst bij je langs. Hiervan krijg je een professionele uitleg met onder andere een oefenprik. Ook doet de consulent een uitgebreide controle naar de medicijnen die je slikt en neemt diegene alles nog eens goed met je door. Daarna kun je meteen zelf van start.

De voordelen van zelf meten

Naast de vrijheid die je hebt om een meting te doen waar jij wil – zonder een afspraak te maken – heeft het zelfstandig meten nog veel meer voordelen. Je meet je bloedwaarde via een vrijwel pijnloze vingerprik, waarna op het meetapparaat in een paar seconden je INR-waarde in beeld verschijnt. Je geeft je bloedwaarde eenvoudig door via de website en ontvangt daarna een op maat gemaakt doseerschema.

Is er toch iets niet goed met je waardes? Dan staat er 24 uur per dag een gediplomeerd doseerteam voor je klaar. Verder valt Trombose Zelfzorg onder de basisverzekering, waardoor het 100 procent wordt vergoed door elke Nederlandse zorgverzekeraar*.

De vrijheid terug

Dat zelf je bloedwaardes meten enorm veel voordelen heeft, ervaarde ook Iris. Zij kreeg al op haar zestiende trombose. In onderstaande video vertelt ze hoe fijn ze het vindt dat ze de vrijheid heeft om te prikken waar en wanneer ze zelf wil.

Lees verder onder de video >

Meer goede reviews

Naast Iris zijn er veel meer tevreden cliënten die dankzij Trombose Zelfzorg hun vrijheid weer hebben teruggegeven. Zo deelt Sonja in een review: “Zoveel meer vrijheid door mijn keuze om thuis zelf te gaan meten, geen stress meer, wil niet meer terug naar een prikpost. De communicatie met de trombose dienst verloopt soepel en prettig, op vragen en of andere verzoeken, wordt snel gereageerd.”

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wil je meer weten over het zelfmeten van je bloedwaardes? Wil je ook de vrijheid en zekerheid om te meten waar en wanneer je wilt? Vraag vrijblijvend informatie aan. Je zit nog nergens aan vast en kunt rustig kijken of dit de oplossing is voor jou.

*Met in achtneming van het wettelijk eigen risico

Author

Comments are closed.