Dat is handig: een automaat waarmee je dag en nacht pakketjes kunt versturen of ontvangen. Je regelt het helemaal zelf, er komt niemand aan te pas. Ook in Den Haag vind je pakketautomaten op een aantal plekken.

In Den Haag heeft PostNL elf pakketautomaten geplaatst, waar je dag en nacht bij kunt. Je vindt ze hier:

 • Bij de Q-park parkeergarage. Amsterdamse Veerkade 30
 • Waldorpstraat 3
 • In het station bij Anna van Hannoverstraat 4
 • Buiten bij Oude Haagweg 507
 • Bij het tankstation aan Loevesteinlaan 887
 • Escamplaan 874
 • Bij het tankstation Duinstraat 30
 • Buiten bij Schaarsbergenstraat 57
 • Bij het tankstation Meppelweg 1381
 • Bij het parkeerterrein Dekkershoek 171
 • Bij het Shell-tankstation Badhuisweg 8

Pakket ontvangen

Ben je niet vaak thuis en heb je er een hekel aan dat pakketjes bij je buren worden afgegeven? Je kunt je pakketjes ook laten bezorgen in de pakketautomaat. Je rijdt langs de automaat op een voor jou handig moment.

Kies in de webwinkel voor ‘Ophalen bij een PostNL-punt’ en selecteer de automaat van je keuze. Je krijgt een code als je pakket klaarligt. Deze code toets je op het scherm en het juiste vakje van de automaat springt open. Het pakket wordt hier 72 uur bewaard, daarna gaat het naar een PostNL-punt in de buurt.

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt

Pakket versturen

Ook een pakket versturen via de pakketautomaat is vrij eenvoudig. Via PostNL koop en print je een label dat je op het pakket plakt. Ga naar de automaat en scan de barcode op je pakket. Daarna open je de app van PostNL, je scant je PostNL-ID en er opent een vakje van de automaat. Leg het pakket erin en doe de deur dicht. In je mail krijg je direct een bewijs dat het pakket is verzonden.

Past alles erin?

Je kunt nog niet alle soorten pakketten versturen via de pakketautomaat. Wil je iets aangetekend, verzekerd of met spoed versturen? Dan moet je naar een PostNL-punt. De automaat is verder nog niet geschikt voor retourpakketten. Je pakket mag hooguit 61 x 52,5 x 41 centimeter groot zijn. Grotere pakketten passen niet.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.