Den Haag is weer een Indiaas restaurant rijker! In de Piet Heinstraat in het Zeeheldenkwartier vind je namelijk sinds kort Mad’Ras: een knus restaurant met authentiek Indiaas eten.

Wij werden uitgenodigd om er een hapje te komen eten om het uit te testen.

Gastvrij

We komen het restaurant binnen en worden hartelijk verwelkomd door het personeel en de eigenaar Vinoth. Dit zet meteen de toon want de gehele avond worden we heel gastvrij behandeld. We worden naar de hoge tafel aan de bar gebracht en bestellen op aanraden van Vinoth een rode en witte huiswijn uit Roemenië (beiden 6 euro). 

Lees verder onder de foto’s >

We beginnen de avond met papadum met verschillende dips als aperitief van het huis. De dips hebben verschillende smaken en spices, waaronder groene salsa met koriander. Vinoth vertelt ons dat hij verschillende dips serveert om zo in te kunnen schatten hoe spicy klanten het eten willen hebben. 

Nieuw in Den Haag: Mad'Ras
Foto Francine van der Wansem

Voorgerechten

Als voorgerecht krijgen we Chicken Tikka (10 euro), Chicken Malai Tikka (10 euro), en Samosa (7 euro). De Samosa is vegetarisch en ideaal om te delen. Het zijn twee gebakken deeghulsjes gevuld met aardappel, groene erwten en kruiden. De gebakken buitenkant is een heerlijke combinatie met de zachte binnenkant, waarbij de kruiden net de extra touch geven.

De Chicken Tikka en Chicken Malai Tikka zijn beide kipgerechten, maar gemarineerd met verschillende room/pasta en verschil in pittigheid. Beiden zijn ze gegrild in een Tandoor, een oven uit de Indiase keuken met een opening aan de bovenzijde. Wat ons opvalt is dat de kip nét lang genoeg gegrild is en daardoor dus perfect mals. De Chicken Malai Tikka is goed op smaak gebracht met de specerijen en heeft toch een zachte smaak door het room en yoghurt laagje, wat het weer een frisse maakt.

Lees verder onder de foto’s >

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht krijgen we een aantal van de meest bestelde gerechten: de Butter Chicken (19,50 euro), Dal Makhani (17,50 euro) en de Mutton Rogan Josh (22 euro) met daarbij Garlic Naan (4,50 euro) en Naan (3 euro). De Butter Chicken was onze favoriet, wederom heerlijk malse kip met een romige, rijke jus met tomaten en boter smaak.

De Mutton Rogan Josh is een mild gekruide schapenvlees curry en de Dal Makhani zwarte linzen gekookt met ui, tomaat en getemperd met asafoetida & knoflook. De Dal Makhani is heerlijk in combinatie met de Naan. Tussendoor krijgen we van Vinoth nog een klein glaasje Mango Lassi. Dit is een zoet milkshake drankje op basis van yoghurt, het smaakt net een ijsje en is zeker leuk om te bestellen.

Bij alle gerechten tot nu toe vinden wij dat de pittigheid goed is afgesteld op wat wij lekker vinden, dit is dus goed ingeschat door de bediening en kok. De kruiden geven het een volle smaak, zonder dat het overheerst. Mad’Ras is wat mij betreft een mooie, authentieke toevoeging aan Den Haag.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.