April doet wat het wil. Deze bekende weerspreuk bestaat niet voor niets, want ook dit jaar is het weer in april erg grillig. “De kans op droog en zonnig weer neemt vanaf midden april toe, maar langere droge periodes lijken er nog niet in zitten”, vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog bij WeerOnline.nl.

Het is in Den Haag de laatste tijd behoorlijk wisselvallig geweest. Regen en zon wisselden elkaar af en ook de temperatuur schommelde volop tussen voorzichtig aangenaam en ronduit koud. Volgens Jaco komt aan het sterk wisselvallige weer in de eerste weken van april nog geen verandering.

Weinig ruimte voor de zon

Dat komt doordat de zuidwestenwind veel regenzones en buien onze kant opstuurt. Jaco: “Daarbij is er weinig ruimte voor de zon en waait het geregeld vrij stevig. De middagtemperatuur ligt de eerste dagen van april tussen 10 graden aan zee en 13 graden in het oosten. Dat zijn normale temperaturen voor begin april, maar door de stevige wind voelt het frisser aan.”

Warmer weer eind april

Krijgen we dan nog wel lekkere lentedagen in april in Den Haag? Jaco heeft goed nieuws: “De kans op droog en zonnig weer neemt vanaf midden april toe. Regenzones en buien doen ons land minder vaak aan en daardoor neemt de kans op fraaie lentedagen toe. De temperatuur vertoont in april een sterk stijgende lijn met aan het einde van de maand 14 graden in het noordwesten tot 18 graden in het zuidoosten.”

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.