Na hun afstuderen in 2003 begonnen Maarten, Bas en Jeroen hun eigen architectenbureau in Den Haag. Twintig jaar later helpt Studioschaeffer met verbouwingen in de breedste zin van het woord, ook vanuit Den Haag. Hoe dat precies zit, ontdek je tijdens het inloopspreekuur op vrijdagmiddag.

Binnenkort heeft het architectenbureau een speciale editie in Den Haag. Op 12 april organiseert het bureau een Duurzaamheidsuur tussen 15.30 en 16.30 uur. Maarten vertelt: “Bij duurzaamheid denk je snel aan zonnepanelen, maar onze visie gaat verder dan dat.”

Visie op duurzaamheid

Maarten vertelt: “Wij zien de gevel van een woning als een jas die je woning beschermt tegen weersinvloeden en tegelijkertijd zorgt voor een beter binnenklimaat. In onze ontwerpen houden we rekening met duurzame materialisatie, een efficiënte indeling en een slimme oriëntatie. Wij geloven in de kracht van moeder natuur: wind, zon en restwarmte inzetten om te voorzien in je energiebehoefte.”

Lees verder onder de foto >

Project in Den Haag | Foto: Studioschaeffer

Mensen helpen

Met zo’n veertig mensen is Studioschaeffer een relatief groot architectenbureau. Dat betekent niet dat het onpersoonlijker wordt. Integendeel! “Transparantie en toegankelijkheid zijn voor ons heel belangrijk. Wij vinden het leuk om mensen écht te helpen.”

Het bureau heeft bijvoorbeeld in Den Haag een woning vergroot met een aanbouw en dakkapellen. “De woning is ruim én duurzaam. We hebben een aanbouw ontworpen met een grote glazen pui over de hele breedte van de woning die kan worden afgesloten met houten schuifpanelen. De woning wordt beter geïsoleerd en er komt vloerverwarming en een warmte terugwin-installatie.”

Dat is slechts één voorbeeld van hoe Studioschaeffer meedenkt als je wil verbouwen. “Onze begeleiding begint al voor de eerste schets. De eerste vraag is wat wil je verbouwen en waarom wil je dat? Van daaruit kunnen we aan de slag met ontwerpen maken tot aan vergunningen aanvragen.”

De eerste stap naar duurzamer wonen

Wie erover nadenkt om te gaan verbouwen, kan elke vrijdagmiddag in Den Haag langskomen op het inloopspreekuur. “Je kunt ons al je vragen stellen over je mogelijke verbouwing en je hoeft niet bang te zijn voor ingewikkelde architectenpraat.”

Op 12 april is er extra aandacht voor duurzaamheid tijdens het inloopspreekuur. “Er zijn dan ook partners aanwezig op het gebied van duurzaamheid, zoals Energy Guards en Groendakspecialist. Dit geeft je de kans om meerdere specialisten onder een dak te spreken.”

Of je nu al een heel plan in gedachten hebt wat betreft verduurzaming of geen idee hebt waar je moet beginnen: dit is hét moment om langs te gaan in Den Haag aan de Scheepmakersstraat 47 tussen 15.30 en 16.30 uur. “Het doel is dat je geïnspireerd weggaat en weet wat de volgende stappen zijn.”

Lees verder onder de foto >

Duurzaamheidscoaches in Den Haag | Foto: Studioschaeffer

Maak een afspraak

Maak een afspraak met de architecten in Den Haag en zet de eerste stap naar verduurzaming.

Author

Comments are closed.