Koffiehuis De Oude Tol heeft nieuwe eigenaars. De Oude Tol, met uitzicht op het Vredespaleis stond een flink aantal maanden leeg en was ook voor die tijd weinig open. Daar is met de komst van de kersverse eigenaars verandering in gekomen: “We zijn zes dagen per week open”.

De zon schijnt en er zitten mensen met een wijntje op het terras van De Oude Tol. Zo zien Michelle en Roland, de nieuwe eigenaars van het voormalige koffiehuis, het graag.

Samenwerken op afstand en dichtbij

Roland en zijn vrouw Michelle hadden een restaurant in de stad Durban in Zuid-Afrika. Ze verkochten het restaurant om hun kinderen die hier wonen achterna te reizen. Half 2023 kwam Roland al naar Den Haag, een paar maanden geleden volgde Michelle.

“Ik werk als architecte in Zuid-Afrika”, legt Michelle uit. “Ik kon dus niet weg. Onze zoon is nu in Zuid-Afrika om te zien of al het werk van mijn architectenbureau daar goed gaat, terwijl ik vanuit De Oude Tol op afstand werk.”

Uitzicht op het Vredespaleis

De twee waren op zoek naar een unieke plek in Den Haag. Toen ze zagen dat De Oude Tol te koop stond twijfelden ze geen moment: “Het Vredespaleis is een van de mooiste gebouwen van Nederland, dit uitzicht is zo uniek!”

De Oude Tol is inmiddels een kleine drie weken open. “We dachten rustig te beginnen, met lekkere broodjes, tosti’s, koffie en andere drankjes, maar op dag drie kwam de CPC voorbij. Toen was het zo druk en was alles op. Dat was een mooie vuurdoop”, vertelt Roland.

De Oude Tol is  is te vinden aan de Scheveningseweg 23 en alle dagen, behalve maandag, geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur voor ontbijt, lunch en borrel.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.