Van een hoge functie bij de bank naar eigenaar van een van de bekendste chocoladewinkels van Den Haag; de Haagse Anil Soekhoe (49) kreeg het voor elkaar.

Hop & Stork in de Passage is bij Hagenaars en bezoekers van de stad een bekende hotspot voor koffie, chocolade en handgemaakte gebakjes (patisserie). Dit jaar bestaat de zaak tien jaar.

Altijd aan het werk

Anil wrijft zich nog even in de ogen, vannacht kwam hij terug van een vakantiereis in Singapore en Maleisië. “Maar ook daar heb ik wel een beetje gewerkt hoor”, bekent hij. “Als ondernemer zit je eigenlijk nooit stil, ik sta altijd ‘aan’. Ik heb in elk geval weer leuke ideeën opgedaan voor de winkel. De hotels daar hebben prachtige patisserie waar ik me door laat inspireren.”

Vooral de gastvrijheid van de Aziatische landen die hij graag bezoekt, spreekt Anil aan. “Die gastvrijheid kreeg ik ook van huis uit mee en wil ook dat mensen dat bij Hop & Stork voelen. Ik wil mensen graag blij maken.”

Bounties, Mars en Snickers

Al op jonge leeftijd was Anil gek op chocolade: “Toen nog geen luxe bonbons en patisserie, maar de kende chocoladerepen als Mars en Bounty. Die verstopte ik onder mijn matras om stiekem van te snoepen. Ik had toen heel veel gaatjes”.

De in Suriname geboren Anil kwam met zeven maanden naar Den Haag. “Mijn vader vond hier werk en ik heb de stad nooit meer verlaten. Ook mijn HBO studie Internationaal Management volgde ik hier en bleef hier ook werken toen ik op mijn achttiende bij de ING kwam te werken.”

Blij van een chocolade cadeautje

Bij die bank kreeg Anil een hoge functie waardoor het naar eigen zeggen lastig was om te kiezen voor zijn droom. “Ik werkte zo’n twintig jaar op de Sales afdeling en verdiende erg goed. Op mijn 38e kreeg ik een zoon en begon het te kriebelen. ‘Wat laat ik nou eigenlijk achter’, dacht ik. Ik wilde graag iets bijdragen en mijzelf én anderen blij maken met wat ik doe.”

Anil reisde veel voor zijn werk en bracht dan altijd een cadeautje mee voor zijn vriendin en moeder. “Dat was eigenlijk altijd iets van chocolade. Daar worden mensen blij van. Ook zag ik in Amerika mensen ambachtelijk werken in de etalages en liepen mensen met hun ochtendkoffie in bekers van Starbucks. Dat had je toen nog niet in Nederland. Dat inspireerde me enorm.”

Hop & Stork

Na een jaar van trainingen bij een patisserieopleiding en een barista-opleiding, ging Anil opzoek naar een plek om zijn droom werkelijkheid te maken. “Ik heb lang gezocht, maar toen ik dit pand aan het begin van de Passage in de binnenstad van Den Haag tegenkwam, was ik verkocht. Het was aanvankelijk veel te duur, maar ik kan gelukkig goed onderhandelen. Beneden is ruimte voor het chocolade atelier en boven is ruimte voor de winkel en het restaurantgedeelte.”

Tienjarig bestaan

Inmiddels bestaat Hop & Stork tien jaar. “We hebben in die tijd van alles uitgeprobeerd. Van pannenkoeken tot lunch. Maar wat ik in het begin bedacht; lekkere koffie, chocolade en patisserie blijft de basis. In de etalage wordt op ambachtelijke wijze breekchocolade in diverse smaken gemaakt.”

Anil gaat als het aan hem ligt nog wel even door en hoopt zelfs op een tweede Haagse locatie. “Wat ik met Hop & Stork vanaf het begin heb willen uitstralen, samen met de mensen die hier werken is liefde voor vakmanschap en de klanten blij maken. Het enige dat door de jaren is veranderd is dat we nu ook lactosevrij, suikervrij en glutenvrije taartjes en chocolade maken. Je moet de mensen geven waar vraag naar is.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.