Paasmarkten, een bierfestival en gratis naar een museum: het kan allemaal in Den Haag dit weekend. In dit artikel staan negen uittips die jou een topweekend bezorgen. Lees je mee?

Eiber Bierfestival

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart is het allereerste Eiber Bierfestival bij Haags Hoog. Proef speciaalbieren van lokale brouwerijen, geniet van livemuziek en klets met vrienden. Het festival duurt op vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 15.00 tot 23.00 uur.

Tickets en het eerste proefglas bier zijn 7,50 euro.

Meer informatie

Haags Hoog

 • Festivals en evenementen
 • tot

Vunzige deuntjes

Dancehall, hiphop, r&b en urban: dat zijn muzieksoorten die je kunt verwachten tijdens Vunzige Deuntjes bij Paard op vrijdag 29 maart. Op de line-up staan Ballantine, Jahwin, Vunzige Deuntjes Soundsystem en Dieux Pere.

Het feest duurt van 00.00 uur tot 04.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 11,50 euro.

Paasspeurtocht Beelden aan Zee

Vier Pasen dit jaar bij museum Beelden aan Zee met de paasspeurtocht door de tentoonstelling van Tom Claassen. Op zowel eerste als tweede paasdag kunnen kinderen (5 tot 12 jaar oud) tussen 14.00 en 16.00 uur op jacht naar paaseieren en de bijbehorende vragen beantwoorden. Na de speurtocht ontvangen de kinderen een kleine paastraktatie als beloning.

De activiteit is gratis, maar je moet wel een kaartje kopen voor het museum.

Meer informatie

Museum Beelden aan zee

 • Festivals en evenementen
 • tot

Braderie Leyweg

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart is op de Leyweg in Den Haag een braderie vol kraampjes en activiteiten voor kinderen. Terwijl jij langs de kraampjes loopt en rondkijkt, kan je kind meedoen aan spelletjes en zijn er een aantal kinderattracties. De markt duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Ver. Winkelcentrum Leyweg

 • Festivals en evenementen
 • tot

Paasfestijn Pluk!

Eieren versieren, een onbeperkte pannenkoekenbrunch en een workshop (paas)boeketten maken: dat kun je verwachten van het paasfestijn bij Pluk! op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart. Op zaterdag en zondag kun je deelnemen aan een paaseispeurtocht in de heemtuin, waar neppe gekleurde eieren verstopt zijn tussen de bosdieren. Als je ze alle acht vindt, win je een vegan lekkernij. De activiteiten vinden plaats van 10.00 tot 16.00 uur.

Klik hier voor het aanmelden bij een activiteit, het bekijken van de prijzen en meer informatie.

Meer informatie

Pluk! Den Haag

 • Festivals en evenementen
 • tot

Paasmarkt

Dit jaar is de paasmarkt vier dagen lang aan de Lange Vijverberg. Met meer dan honderd stands kun jij hier heerlijk rondsnuffelen. Van kunst tot accessoires en van antiek tot curiosa: hier is voor ieder wat wils.

De markt vindt plaats van vrijdag 29 maart tot maandag 1 april, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, langs de Hofvijver.

Meer informatie

 • De Hofvijver Lange Vijverberg, 2513 AC Den Haag
 • Festivals en evenementen
 • tot

Museumweek

Wil jij dit weekend gratis naar een museum? Dat kan tijdens de Museumweek. Met een museumjaarkaart van een ander, kan jij gratis naar het museum. Ben je benieuwd waar je in Den Haag terecht kunt? Lees dan onderstaand artikel.

Home Made Easter Market

Van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april wordt het Lange Voorhout omgetoverd tot Home Made Easter Market. Deze lifestylemarkt keert jaarlijks terug naar Den Haag. Ontdek tientallen kramen vol mode, kunst, interieuraccessoires, vintage vondsten en lp’s. Naast het winkelen biedt de markt ook workshops, muziek, straattheater en vermaak voor de kleintjes, zoals een zweefmolen, knutselactiviteiten en smullen van poffertjes.

De paasmarkt is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

 • Lange Voorhout Lange Voorhout, 2514 EA Den Haag
 • Festivals en evenementen
 • tot

Breaking the Walls Tour

Ontdek de stad op een unieke manier met de Breaking the Walls Tour. Fiets door verschillende wijken en maak kennis met verschillende culturen en leefstijlen. Van de chique expatwijken tot de levendige volkswijken, zoals het Statenkwartier, Transvaal en de Schilderswijk. Het hoofddoel van de tour is om de onzichtbare muren tussen deze wijken te doorbreken en bij te dragen aan een positieve beeldvorming over de internationale samenleving.

De tour vindt zaterdag plaats om 11.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Deelnemen aan de tour kost 27,50 euro per persoon. Zorg ervoor dat je een eigen fiets meeneemt. Heb je geen eigen fiets? Dan kun je er een huren bij startpunt station Holland Spoor.

Meer informatie

 • Station Holland Spoor
 • Kunst en cultuur
 • tot

Comments are closed.