Het is lente in Den Haag! Het seizoen van de bloemetjes en de bijtjes. Alleen gaat het in Nederland niet zo goed met die bloemetjes en bijtjes. Met de actie ‘Voer de Bij Bij’ van The Pollinators kun je de Haagse bijen helpen!

Vanaf donderdag 11 april kun je bij 5.000 adressen in Nederland gratis zakjes inheems bloemzaad halen. Ieder zakje is goed voor 2 vierkante meter ‘voedselbos’ voor de hongerige bij. De bijen zullen je dankbaar zijn, want volgens Natuurmonumenten is ruim de helft van de 360 bijensoorten in Nederland met uitsterven bedreigd.

Gratis bloemzaadjes

In Den Haag kun je vanaf donderdag 11 april op meer dan 40 adressen gratis bloemzaadjes ophalen, onder andere bij Bee(z) Happy aan de Claude Debussystraat. Check hier waar in Den Haag de voedselbanken zitten. Stuur de personen die de bloemblaadjes uitdelen via de website een bericht als je langs wilt komen. Dan ontvang je het exacte adres.

Nationale Zaaidag

Op maandag 22 april is het Nationale Zaaidag. Op die dag is er extra aandacht voor de o zo belangrijke bijen. De organisatie roept op om dan de zakjes met zaad uit te strooien in de tuin, in potten op je balkon of een boomspiegel of plantsoen in de buurt. Met deze actie hoopt de organisatie de ‘nectardichtheid’ in de buurten en straten te verhogen. Op die manier wordt de omgeving aantrekkelijker voor de bij.

Tom van de Beek is oprichter van The Pollinators en zegt over de actie: “Bijen en aanverwante insecten zijn zeer belangrijk voor de mens, want 80 procent van ons voedsel is afhankelijk van bestuiving door deze beestjes. Het Nederlandse landschap, zowel in de stad als op het platteland, kent een groot tekort aan diversiteit. Door de campagne maken we het mogelijk dat je direct bijdraagt aan meer en diverser voedsel voor bestuivers.”

De non-profitorganisatie The Pollinators zet zich sinds 2016 in voor het welzijn van bestuivende insecten en het bevorderen van de biodiversiteit. Ze werken samen met vele verschillende organisaties en bedrijven aan het behalven van hun missie: het creëren van een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.