Den Haag heeft behoefte aan een Open Mic Avond, vinden de twee twee Haagse singer-songwriters Wijs Gijs en Ro Halfhide (Gijs Hietkamp en Ronald van Holst). Dat lieten ze zich bij cultuurhuis Amare geen twee keer zeggen. Elke tweede dinsdag van de maand klimmen muziekmakers het podium op en muziekliefhebbers het publiek in. Gerko Telman is Creative Producer bij Amare en vertelt je meer.

De Haagse Open Mic wordt dé nieuwe Open Mic van de Haaglanden, speciaal in het leven geroepen door en voor songwriters. “Of je nu ervaren producer bent, liedschrijver, dichter of instrumentalist: je bent van harte welkom om je muziek te laten horen aan gelijkgestemden,” aldus Gerko, “of om gewoon lekker te genieten van prachtige muziek in het publiek, natuurlijk!”

Een open podium

Maak jij je eigen muziek, op welke manier dan ook? Gerko: “Dan ben je welkom om je te laten horen tijdens de Haagse Open Mic. Loop op de avond zelf binnen om je in te schrijven, of meld je van tevoren aan om zeker te zijn van een plek op het podium.”

Waar muziek gespeeld wordt, is publiek nodig. Ben jij dus geen muziekmaker maar wel een liefhebber, wil je netwerken binnen de muziekbusiness of heb je nog wat tijd nodig om zelf de stoute schoenen aan te trekken? Kom dan luisteren naar het Haagse talent! “We hopen een breed publiek aan te spreken”, zegt Gerko. “Jong en oud, ervaren en nieuw, elke culturele achtergrond – iedereen is welkom!”

Lees verder onder de foto >

Laat jouw talent horen of luister naar dat van een ander tijdens de Haagse Open Mic | Foto: Wouter Vellekoop

Open Amare

In het hart van Den Haag, aan het Spuiplein, vind je Amare: een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Dit grootste cultuurgebouw van Nederland is ook het huis van het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium.

Amare is ook een podium van, voor en door de stad. De verschillende ruimtes in het gebouw staan open voor initiatieven vanuit Amare, andere culturele instellingen én inwoners van Den Haag: Open Amare. “Met kunst en cultuur bezig zijn is gezond: het ontspant, het geeft je ideeën en het is goed voor je welzijn. Bij Open Amare proberen we het programma zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden. De activiteiten zijn altijd gratis en is er ruimte voor artiesten die nog niet klaar zijn voor een grote zaal.”

Voor iedereen

Open Amare is voor iedereen! Ze organiseren activiteiten voor jong, bijvoorbeeld Taartrovers, en voor oud, bijvoorbeeld het Danspaleis: een dansmiddag voor ouderen. Alle disciplines komen voorbij. Zo is er kunst, muziek, dans, debat en zijn er workshops. Daarnaast is er ook ruimte voor beweging; je kunt bijvoorbeeld nu elke donderdag sporten bij Dao Lu.

Het idee voor de Haagse Open Mic past dus perfect bij de visie van Amare en Amare Open. Het biedt een veilige omgeving waarin je echt mag spelen met je eigen werk en zo (voor het eerst) een nieuw publiek aanspreekt.

Lees verder onder de foto >

Foto: Wouter Vellekoop

Praktische info

  • Wat? De Haagse Open Mic van Amare
  • Wanneer? Elke tweede dinsdag van de maand (april tot en met juni), van 19.00 tot 21.00 uur
  • Waar? Amare, Spuiplein 150, 2511 DG Den Haag
  • Voor wie? Op het podium: muziekmakers met eigen productie | In het publiek: iedereen!
  • Toegang? Op het podium: loop binnen of schrijf je in via de mail, gratis deelname | In het publiek: loop binnen, gratis entree
  • Meer info? Kijk op de website van Amare
Author

Comments are closed.