Stefan Wolters en Yvon van Oel van kinderboekwinkel Alice in Wonderland aan het Piet Heinplein keken twee jaar lang tegen hekken aan. Daarachter werd de oude gracht opgegraven en een nieuw haven gemaakt. “We hebben nu weer een mooi uitzicht’, aldus Stefan.

Op 7 maart 2022 begonnen de werkzaamheden aan het Piet Heinplein om de gracht weer zichtbaar te maken. In januari vorig jaar begonnen de werkzaamheden aan de Elandstraat en Elandbrug waardoor een nog groter deel van het Zeeheldenkwartier slecht of zelfs niet toegankelijk was.

Tadaa

Het Piet Heinplein is af! Hier en daar moet er nog een hekje verwijderd worden, maar verder staat de ‘nieuwe’ gracht er stralend bij. Vooral de winkeliers zijn blij dat de bouwkeet voor de deur opgeruimd is. “Eerst hadden we corona en daarna begonnen de werkzaamheden aan het plein. Al snel stonden er hekken en borden voor onze deur en zaten we eigenlijk in het donker. Ook kwamen de hele dag sacherijnige mensen voorbij omdat fietsers en voetgangers allemaal tegelijk door het, tijdelijke, smalle straatje wilden.”

Nu de werkzaamheden klaar zijn, straalt de zon weer in de winkel. “Het is op deze dinsdagmiddag drukker dan het de afgelopen twee jaar ooit is geweest!”, zegt Stefan. Het enige nadeel van het verdwijnen van het plein is dat de winkel nu geen podium meer heeft voor events. “En we hebben ineens een soort heuveltje voor de deur. Ons bankje dat buiten staat, stond ineens schreef. Ik heb de poten maar een stukje afgezaagd.”

Lees verder onder de foto’s >>>

Piet Heinplein maart 2024. Foto indebuurt
Piet Heinplein maart 2024. Foto indebuurt
Piet Heinplein maart 2024. Foto indebuurt
Piet Heinplein maart 2024. Foto indebuurt
Piet Heinplein maart 2024. Foto indebuurt
Piet Heinplein maart 2024. Foto indebuurt

Zondag 14 april wordt het Piet Heinplein officieel heropend. Van 11.00 tot 18.00 uur is er muziek, zijn er proeverijen en staan er marktkraampjes op het plein en in de Piet Heinstraat.

Lees ook…

Comments are closed.