Het is maandag, tijd voor een nieuwe week! Zoek je naast de verplichte nummertjes in jouw agenda activiteiten om mee te ontspannen? In Den Haag is er van alles te doen. Van het Hindoestaanse Holifeest tot een paasmarkt aan de Hofvijver. Swipe naar links om alle tips te zien.

Holifeest

Het kleurrijke Hindoestaanse Holifeest staat weer voor de deur. Op maandag 25 maart wordt Wijkpark Transvaal omgetoverd tot een levendig schouwspel, met alle kleuren van de regenboog. Het gratis Haagse Holi Hangámá, beter bekend als het Haagse Holispektakel, begint om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Verwacht een bruisend programma met optredens en een kleurrijke optocht door de straten van Den Haag.

Kijk op de website van Holi samen voor meer informatie over het programma.

Meer informatie

 • Wijkpark Transvaal Jacobastraat, 2512 JG Den Haag
 • Festivals en evenementen

Het poppentheater

Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? Kooman’s Poppentheater houdt op woensdag 27 maart een voorstelling genaamd De Apenbroodboom. De voorstelling gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt op het drukke postkantoor. Hij krijgt de taak om een pakje te bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Onderweg ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Maar plotseling blijkt het pakje leeg te zijn. Wasco en Hendrik-Jan vermoeden dat de Apenijnen er iets mee te maken hebben.

De poppenshow begint om 14.00 uur. Tickets kosten 14 euro en je koopt ze hier.

Jazz Sessions

Wil je onder het genot van een drankje genieten van live jazzmuziek in Den Haag? Ga dan op dinsdag 26 maart naar Café September. Elke dinsdagavond luister je hier tussen 21.30 en 23.00 uur namelijk naar jamsessies van lokale musici.

Ukkieconcert

Op woensdag 27 maart en op 3, 10 en 17 april houdt De Regentes concerten voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders. Om 09.30 uur en 10.30 uur kunnen dreumesen, peuters en kleuters luisteren, dansen en tussen de muzikanten kruipen. Het concert duurt ongeveer 45 minuten en zowel ouders als kinderen moeten een kaartje van 5 euro aanschaffen.

Meer informatie

Theater De Nieuwe Regentes

 • Jeugd
 • tot

Movies that Matter Festival

Van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 maart is het Movies that Matter Festival in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Dit jaar staat het filmfestival over mensenrechten in het teken van Turkije. Je bekijkt films, panels en tentoonstellingen die inspelen op de recente verkiezingen en de aardbeving vorig jaar in het land.

Klik hier voor het programma en het kopen van een kaartje voor 7,50 euro. Je kunt ook kaarten kopen aan de festivalkassa in de foyer van Theater aan het Spui.

Meer informatie

Filmhuis

 • Festivals en evenementen
 • tot

Filmhuis Den Haag

Paasspeurtocht

Vier Pasen dit jaar bij museum Beelden aan Zee met de paasspeurtocht door de tentoonstelling van Tom Claassen. Op zowel eerste als tweede paasdag kunnen kinderen (5 tot 12 jaar oud) tussen 14.00 en 16.00 uur op jacht gaan naar verstopte paaseieren en de bijbehorende vragen beantwoorden. Na de speurtocht ontvangen de kinderen een kleine paastraktatie als beloning.

De activiteit is gratis, maar je moet wel even een kaartje kopen voor het museum. Reserveren is niet nodig.

Meer informatie

Museum Beelden aan zee

 • Festivals en evenementen
 • tot

Paasfestijn Pluk!

Eieren versieren, een onbeperkte pannenkoekenbrunch en een workshop (paas)boeketten maken: dat kun je verwachten op het paasfestijn bij Pluk! op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart. Op zaterdag en zondag kun je ook deelnemen aan een paaseispeurtocht in de heemtuin, waar gekleurde eieren verstopt zijn tussen de bosdieren. Als je ze alle acht vindt win je een vegan lekkernij. De activiteiten zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Klik hier voor het aanmelden bij een activiteit, het bekijken van de prijzen en meer informatie.

Meer informatie

Pluk! Den Haag

 • Festivals en evenementen
 • tot

Paasmarkt

Dit jaar is de paasmarkt vier dagen lang te vinden aan de Lange Vijverberg. Met meer dan honderd stands biedt de markt tijdens Pasen een scala aan winkelmogelijkheden. Van kunst tot accessoires en van antiek tot curiosa: hier is voor ieder wat wils. De markt is van vrijdag 29 maart tot maandag 1 april, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, langs de Hofvijver.

Meer informatie

 • De Hofvijver Lange Vijverberg, 2513 AC Den Haag
 • Festivals en evenementen
 • tot

Home Made Easter Market

Van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april is het Lange Voorhout omgetoverd tot Home Made Easter Market. Deze lifestylemarkt keert jaarlijks terug naar Den Haag en ook dit jaar wil je het niet missen. Ontdek tientallen kramen vol mode, kunst, interieuraccessoires, vintage vondsten en lp’s. Naast het winkelen biedt de markt ook workshops, muziek, straattheater en vermaak voor de kleintjes, zoals een zweefmolen, knutselactiviteiten en smullen van poffertjes.

De paasmarkt is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

 • Lange Voorhout Lange Voorhout, 2514 EA Den Haag
 • Festivals en evenementen
 • tot

Comments are closed.