Je bent dertig plus, single en op zoek naar de liefde. Hoe pak je dat aan? “Een vaste relatie vinden via Tinder is niet zo makkelijk en in je vriendengroep zijn op die leeftijd veel mensen al gesetteld. Wij helpen die dertigplussers in Den Haag graag met onze datingavond”, zegt Irene Heessels. Samen met Tjark Kremer organiseert zij ‘Pan vol liefde – speeddate in een creatief jasje’.

Tijdens Pan vol liefde in restaurant Pan spelen twaalf singels (helft man en helft vrouw) spellen met elkaar. Zoals Jenga met op elk blokje een leuke vraag, portretschilderen en een pubquiz. “Van de vorige editie is één stel nog steeds bij elkaar!’.

Daarom

Irene en Tjark zijn allebei docent sociaal werk op ROC Mondriaan in Den Haag. “We zijn altijd creatief voor de klas en kunnen nu die creativiteit kwijt in de date avonden. We hadden allebei single vrienden van rond de 30 die moeilijk een date konden vinden. Daardoor kwamen wij op het idee van deze speeddate.”

Zelf heeft Irene haar vriend wél gevonden via Tinder. “Toen was ik nog wat jonger, ik zou dat nu echt niet meer doen. Ik heb toen ook een paar heel slechte dates gehad.”

Volgens de creatieve docenten is een gewone speedddate vaak te druk en onpersoonlijk. “Bij Pan vol liefde ga je wat meer uit je comfortzone, maar dat doe je dan wel samen. Zo gebruiken we niet de standaard vragen over werk en hobby’s, maar het is leuker om te horen over iemands valkuilen of leukste jeugdherinnering.

‘wat voor werk doe je?’ en ‘wat zijn je hobby’s?’ maar er komen vragen als: ‘wat zijn je valkuilen?’ en ‘wat is je leukste jeugdherinnering?’.

Mannen gezocht

De eerste editie in november was gelijk een succes. Meerdere deelnemers hadden volgende dates en één stel is nog samen. Ook is de hele groep samen nog eens op pad geweest. “Voor de komende editie hebben wel al een aantal inschrijvingen, maar nog te weinig mannen! Ik denk dat het voor sommige mannen toch iets te spannend is, ze hangen misschien liever in de kroeg. Ik wil hen uitdagen dit aan te durven, want je kunt zomaar je droomvrouw ontmoeten!” zegt Tjark.

Inschrijven

De volgende Pan vol liefde is woensdag 3 april van 20.00 tot 21.30 uur in restaurant Pan aan de 2e Louise de Colignystraat 53 (Bezuidenhout). Ben je singel en tussen de 30 en 45 jaar? Schrijf je dan in. Meedoen kost 35 euro inclusief hapjes en drankjes. Aanmelden kan door te bellen of appen naar 06-39844038. In totaal worden er zes rondes gespeeld van tien minuten (als het heel gezellig is kan dit uitlopen). De mannen kiezen elke keer het spel en de laatste ronde is een pubquiz.

“Dit zal zeker niet de laatste editie zijn. We willen ook graag een regenboogeditie houden en een voor ouderen van bijvoorbeeld zeventigplus.”

Lees ook…

Comments are closed.