Al slapend naar een nieuwe vakantiebestemming worden gebracht: klinkt goed toch? De nachttrein die vertrekt uit Den Haag heeft inmiddels al heel wat trajecten, maar vanaf 25 maart worden daar nog twee routes aan toegevoegd. Vanaf dan reis je met de European Sleeper in een mum van tijd naar Dresden of Praag.

Vorig jaar werd het lijstje van bestemmingen van de European Sleeper al uitgebreid naar Brussel en Berlijn. Nu stap je ook de trein in naar twee andere pareltjes van Europa: Dresden en Praag. Ideaal voor een citytrip. En het is ook nog eens een stuk duurzamer reizen dan met het vliegtuig. Al vanaf 39 euro!

Lees verder onder de foto >

De route van de nachttrein met de nieuwe bestemmingen Dresden en Praag | Beeld: European Sleeper

Zitten, liggen of slapen

Er zijn verschillende soorten tickets die je kunt boeken. Van stoelen, tot ligplaatsen, tot comfortabele matrassen. De zitplaatsen zijn de voordeligste reismogelijkheid. Er zijn zes zitplaatsen per coupé. Ga je met een groepje? Dan kun je de coupé ook als privé boeken.

De ligplaatsen zijn een soort bankjes waar je kunt zitten als je overdag reist. ’s Nachts worden deze omgetoverd tot comfortabele ligplaatsen inclusief een deken, laken en hoofdkussen. Je kunt de coupé boeken voor zes personen, vier personen, of alleen voor jouw eigen gezelschap. Mannen en vrouwen reizen hier gemengd, tenzij je een women only coupé boekt. Extra handig: er zijn twee oplaadpunten in de rijtuig en er is een uitklapbare tafel. Handig als je potje wil kaarten of een boek wil lezen.

Lees verder onder de foto >

Ga je voor het ultieme comfort, dan zit je goed met de slaapplaatsen. Per coupé heb je maximaal drie opgemaakte bedden met een fijn matras. Even zitten kan ook, want je hebt ook een zitplaats met een tafeltje. Een handdoek, toiletartikelen en zelfs een heerlijk ontbijt zijn hierbij inbegrepen. Bekijk alle verschillen tussen de comfortniveaus op de website.

Nog meer bestemmingen in aantocht

European Sleeper is nog lang niet klaar. De Belgisch-Nederlandse spoorwegmaatschappij is namelijk druk bezig om de grote Europese steden met elkaar te verbinden en het netwerk uit te breiden. Elk jaar komt er een nieuwe bestemming bij. Zo wordt er gewerkt aan nieuwe nachttreinroutes naar Zuid-Europese steden zoals Barcelona, maar ook naar Scandinavië!

Koop je tickets online

Stel je voor: je doet je ogen dicht in Den Haag en wordt wakker in een andere Europese stad. Lijkt jou zo’n ritje met de nachttrein ook wel wat? Boek je tickets heel gemakkelijk via de website. Hier vind je alle tarieven en data dat de trein vanuit jouw stad vertrekt. Weltrusten!

Author

Comments are closed.