De Haagse Mariska woont samen met haar zoon achter ‘de Fred’ en heeft een passie voor beauty, food en lifestyle. Ze barst van de tips en deelt onder andere haar favoriete restaurants, lunchrooms en meer met ons. 

Over Mariska

“Ik ben Mariska Venneman-Brook en woon samen met mijn zoon achter ‘de Fred’. Den Haag is heerlijk om te wonen, met het centrum en het strand op fietsafstand. Op Marvelousz.com deel ik mijn passie over beauty, food en lifestyle. Daarnaast organiseer ik events, doe ik de PR voor merken en schrijf ik voor magazines.

Voetbal is een belangrijk onderdeel in ons gezin, vandaar dat het onwijs tof was om een fotosessie in het ADO stadion te mogen doen, zeker omdat in die tijd Dylan daar nog voetbalde, alhoewel we voor Feyenoord zijn.” 

Swipe naar links om de favoriete plekken van Mariska in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Mariska
Foto: Mariska Venneman-Brook

Instagrammable restaurants

“Ik heb een huidige top drie aan restaurants waar naar mijn mening alles af is; het eten, de inrichting, de sfeer, de cocktails en alles heel Instagrammable. Allereerst vonden wij BY AMI in Rotterdam geweldig dus onwijs fijn dat ‘wij’ er nu ook één hebben in Den Haag, ze hebben er zelfs een high cocktail.

Alleen al voor de lekkere ceviche clásico moet je naar de Nikkei keuken van BlueBlood. En aan de Scheveningse haven is onlangs Beso by Simonis geopend, hun tuna tartare is heerlijk.” 

Favorieten van Mariska
Foto’s: Mariska Venneman-Brook

Favoriete lunchplekken

“Dat is lastig, maar ik kom graag bij Anne&Max en Joe & The Juice op de Frederik Hendriklaan; de nieuwe ‘eggcado’ van Joe & The Juice is echt onovertroffen. Daarnaast heb ik veel açai bowls getest, maar de lekkerste eet je bij Hartbeach. Hartbeach is het hele jaar open op het strand, heel fijn! En het lekkerste gebak haal je bij YaYa lekkernijen. Als je eenmaal hun cheesecake hebt geproefd…” 

Favorieten van Mariska
Foto’s: Mariska Venneman-Brook

Tot rust komen op het strand

“Ik kom tot rust op het uitgerekte strand. Ben altijd al een ‘beachbabe’ geweest maar sinds het plotselinge overlijden van Steve (mijn man) een aantal jaar geleden zijn de beachwalks een must. En als je dan bij het zuidelijk havenhoofd zeehondjes spot, is dat de kers op de taart.” 

Favorieten van Mariska
Foto: Mariska Venneman-Brook

‘Geheim’ plekje van Den Haag

“Even voorbij Kijkduin kan je nog gratis parkeren in de vakken en op de grote parkeerplaats. Als je dan door de duinen bij Strandopgang 2A het strand op gaat vind je vlakbij de Zandmotor strandtent Suiderstrand, een fijne beachclub met lekkere ontbijtjes.”

Favorieten van Mariska
Foto’s: Mariska Venneman-Brook

Tips voor de lezers

“Ik heb nog veel meer tips! De lekkerste croissants vind je bij Tartine. Bij SuzieQ aan de haven zijn de heerlijke oesters met frambozenvinaigrette op woensdag €1,50. Aan de overkant zit de nieuwe scandinavische hotspot Norvolk en BACK in de stad heeft de lekkerste en gezonde snickers proteine shakes.“

Favorieten van Mariska
Foto’s: Mariska Venneman-Brook

Koninklijke goed doel tip

“Bij My Lima Lima aan de Frederikstraat vind je pareltjes aan pre-loved, high end, gedoneerde kleding en sieraden waarvan de winst naar het goede doel gaat. Eloise van Oranje en haar moeder prinses Laurentien zijn vaak zelf aanwezig.” 

Favorieten van Mariska
Foto: Mariska Venneman-Brook

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.