Op zaterdag 27 april vieren we dat de Koning weer een jaartje ouder is. Voor het feest losbarst, duurt nog ruim een maand, maar wat indebuurt betreft kan de voorpret niet vroeg genoeg beginnen!

Oranje pakkies

Zeg nou eerlijk, het is best leuk om te zien dat iedereen op deze dag oranje draagt. Of nouja bijna iedereen, want hier en daar loopt er een Hagenaar in zaai grijs of zwart. Dat is het toch net niet. Hoe dan ook: dit is dé dag voor rood-wit-blauwe hoeden, vlaggetjes op de wangen en oranje nagels. Worden we blij van!

Koningsdag in Delft | Foto: indebuurt Delft

Wij hebben Oranjekoorts

Het allerleukste feestje tijdens Koningsnacht? Dat is natuurlijk The Life I Live. Je hoeft er de stad niet voor uit, want dit festival is in het centrum van Den Haag te vinden. De line-up is nog niet bekend, maar vrijdag 26 april staat vast in de agenda!

Foto Anneke Ruys

De hele dag (gratis) feesten

Dat de Koning jarig is, vinden wij een goed excuus om de hele dag los te gaan. En het leuke is dat de feestjes in Den Haag bijna allemaal gratis zijn. Het kost je niets om te feesten op bijvoorbeeld de Denneweg en de Grote Markt. Behalve de biertjes dan.

Koningsdag | Foto: indebuurt

Struinen over de vrijmarkt

Denk je aan Koningsdag, dan denk je aan de honderden kleedjes in het Belgisch Park, de Leyweg en vele andere straten en parkjes. Of je nu je zolder hebt geplunderd om een extra zakcentje te verdienen of liever tussen andermans oude meuk snuffelt, de vrijmarkt is waar je wil zijn. Van oude barbiepoppen tot aan LEGO: wie weet vind je dit jaar iets dat je al héél lang zocht.

Foto: indebuurt

Oranjegebak en bier

Eet je normaal gesproken heel gezond? Op 27 april effe niet. Tijdens Koningsdag maken we ons niet druk over de kilo’s, dus schuif die oranjetompoucen en patatjes met mayo vooral naar binnen. En bestel er ook een biertje bij. Het is immers feest!

Koningsdag 2022 – Foto Anneke Ruys

De stad kleurt oranje

Nog iets om naar uit te kijken: Haagse straten die oranje kleuren. Tijdens Koningsdag hangen de vlaggen uit en wapperen oranje slingers in de wind. En dat ziet er hartstikke gezellig uit, vind je ook niet?

Koningsdag 2022 – Foto Anneke Ruys

De koningskermis

Last, maar zeker not least; de kermis. Zowel op het Malieveld als bij de Frederik Hendriklaan is de kermis te vinden. Let wel op, de kermis op de Fred is speciaal voor de kleintjes.

Foto ter illustratie: Indebuurt

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.