Goed nieuws voor échte Hagenezen, Hagenaars en stripfanaten: niemand minder dan ras Hagenees Haagse Harry krijgt een eigen tentoonstelling in een echt museum!

Van originele pentekeningen van Harry, gemaakt door striptekenaar Marnix Rueb tot het gehele creatieve proces van het maken van de populaire strip; dit en meer komt voorbij op de tentoonstelling over stripheld Haagse Harry die in april van dit jaar opent.

Haagse Harry

Voordat het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg sluit voor een flinke renovatie in september, komt Haagse Harry langs. Eind april start een expositie over de bekendste Haagse stripfiguur van de in 2014 overleden tekenaar Marnix Rueb.

De tentoonstelling is van 20 april tot en met 1 september te zien in het Haags Historisch Museum. Op de tentoonstelling is veel origineel materiaal van de tekenaar te zien zijn en er wordt stilgestaan bij de link met de stad Den Haag.

Wie is Haagse Harry

Haagse Harry is een stripheld van de hand van tekenaar Marnix Rueb. Haagse Harry debuteerde in 1991 en draait rond een inwoner van Den Haag die lekker plat Haags praat en allerlei avonturen beleeft.

Haags Historisch Museum

Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.