Heb jij nog zo’n ongezellige ondergrondse afvalcontainer in de straat of buurt? Sinds een paar jaar zijn er in Den Haag ORAC’s te vinden met een gezellig tuintje eromheen. Wil jij dat ook bij jouw containers? Lees dan verder.

De ondergrondse afvalcontainers in veel Haagse straten zien er maar ongezellig uit. Vaak ligt er zelfs afval naast. Om dit tegen te gaan en het er wat groener uit te laten zien, krijgen sommige Haagse ORAC’s (zoals de containers heten) een tuintje.

7.000 ondergrondse containers

Wanneer je de groene planten rond de vuilbakken ziet, knapt de buurt daar flink van op. Mensen plaatsen minder vuil naast de containers en de plantjes maken de straat een stukje groener.

Vandaar dat de gemeente is begonnen om in veel Haagse buurten de bakken te plaatsen. Den Haag telt 7.000 ondergrondse containers, dus dat is een flinke operatie die niet heel snel gaat.

Containertuintje aanvragen

Per jaar plaatst de gemeente vijftig containertuintjes. De gemeente kijkt hoeveel containers er per wijk staan en welke straten vergroening kunnen gebruiken en bepaalt zo waar de plantenbakken komen te staan. Maar, je kunt zelf ook een aanvraag doen.

Hoe krijg jij een tuintje om de ondergrondse restafvalcontainer? Op de website citygard.nl kun je een verzoek neerleggen om jouw ORAC voorrang te geven op een tuintje. Laat ook anderen dat doen, zodat deze organisatie achter de plaatsing van de tuintjes jouw verzoek eventueel met voorrang bij de gemeente neerlegt.

Ook kun je contact opnemen met de gemeente Den Haag of stadsdeeldirecteur en daar aangeven dat de buurt erg opknapt van zo’n tuintje. Probeer het gewoon: niet geschoten is altijd mis!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.