In het Haagse centrum, aan Bleijenburg 31 is sinds twee weken het Libanese restaurant Chef Bulbol te vinden. Eigenaar en chefkok Bulbol staat hier dagelijks zelf in de keuken.

In het pand waar tot voor kort Broodje van Dootje zat, haal je nu geen Broodje Troep meer, maar gerechten als kafta, falafel en batersh.

Chef uit Libanon

Tien jaar geleden kwam chef Bulbol naar Nederland, na in eigen land jarenlang een restaurant te hebben gehad. Voor veel Hagenaars is de kok geen onbekende, want de afgelopen jaren werkte hij voor restaurants als Millers en strandclub Whoosah.

Lees verder onder de foto>>>

De droom die hij sinds zijn komst naar Nederland had, een restaurant in het centrum van Den Haag beginnen, is nu werkelijkheid. Chef Bulbol is 41 jaar en sinds twee weken eigenaar van een restaurant dat zijn eigen naam draagt. Zeven dagen per week staat hij zelf in de keuken.

Op de kaart vinden we gerechten als tabouli, falafel, batersh en kafta, maar ook ‘gewoon’ een hamburger. “Nu veel mensen vegetarisch eten heb ik voor hen ook flink wat op de kaart staan”, aldus Bulbol. “Mijn vega broodje met aubergine en bloemkool slaat heel goed aan”. Een aanwezige klant kan dat beamen: “Sinds de opening kom ik hier om de dag, het is heerlijk en voordelig (7,50 euro).”

Lees verder onder de foto’s>>>

Naast broodjes en salades kun je ook kruidige Libanese koffie, een ontbijtje of een uitgebreide maza maaltijd vinden op de kaart van het nieuwe restaurant. Ook de zoete toetjes worden door chef Bulbol zelf gemaakt.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.