Zet je eerste echte stappen in virtual reality met VR lasergamen. Loop letterlijk rond in de ruimte terwijl je een virtuele wereld ontdekt met je vrienden, familie of collega’s. Je speelt samen of tegen elkaar, in teams of ieder voor zichzelf. Gaaf! In Utrecht kan het bij Escaperoom Time.

Met VR-lasergamen krijg je een VR-bril op en duik je zo de virtuele wereld in. Je speelt in dit geval de VR-game Cops vs Robbers: een spel dat zich afspeelt in een bankkluis. In twee teams ervaar je de intense actie van lasergamen, maar dan virtueel. Het spel duurt ongeveer een uur en je kunt met maximaal twaalf spelers meedoen. Wil je het liefste in teams spelen? Ieder team heeft dan vier spelers. VR-lasergamen is leuk voor zowat het hele gezin! Je kan namelijk vanaf acht jaar oud al meespelen.

Lees verder onder de foto >

VRescaperooms
Beeld uit de toffe VR-lasergame die je kunt spelen. | Foto: VRescaperooms

Hoe het werkt

Maar hoe werkt dat dan, lasergamen in een virtuele wereld? Loop je dan niet steeds tegen van alles aan? Voor dit spel worden de nieuwste VR-brillen gebruikt. Daarmee zit je niet aan kabels vast en kan je dus vrij bewegen.

Dat noemen ze een free roaming VR experience. In de VR Arena – een grote, kale ruimte waar de spelers zich bevinden – heb je alle ruimte om dat te doen. Pas wel op dat je niet tegen een virtueel muurtje leunt, want die staat er dus niet echt!

Met een hapje of drankje

Met VR-lasergamen schiet je op elkaar en alles wat je in het level ziet. Je kan springen, bukken, rollen en kruipen om het spel te winnen. Want je bevindt je misschien in een lege ruimte, in de virtual reality ziet dat er alles behalve zo uit! Je speelt het spel in rondes van zes minuten. Een ronde is best intensief, dus je kan tussendoor even pauze nemen met een hapje of drankje.

Lees verder onder de video >

Escaperoom Time

Je kan al VR-lasergamen vanaf 8 jaar oud. Het is dus ook een tof uitje voor met de familie! Of daag je vrienden en collega’s uit. Bij Escaperoom Time zijn er trouwens ook arrangementen voor grote groepen. Je kan het VR-lasergamen combineren met bijvoorbeeld een toffe escaperoom of een etentje.

Bij Escaperoom Time kan je naast VR-lasergamen en escaperooms nog veel meer beleven. Ontdek snel wat er mogelijk is. Ook handig: ze zitten vlakbij het centrum en je kunt er gratis parkeren!

Kom je ook?

Kom jij ook VR-lasergamen? Je vind Escaperoom Time aan de Eendrachtslaan 260 in Utrecht. Bekijk snel de mogelijkheden en ga helemaal los!

Author

Comments are closed.