Voor de echte Haagse muziekfanaat is het geen nieuws meer: op zaterdag 20 april is het Record Store Day. Op die dag verschijnen zeer exclusieve albums die alleen op die dag verkrijgbaar zijn.

Om een unieke plaat in handen te krijgen, hoef je niet ver te gaan. The Record Corner in Den Haag doet mee aan Record Store Day. Je hoeft overigens niets te kopen, want je kunt ook voor een gratis optreden een bezoekje brengen aan de muziekwinkels.

Record Store Day in Den Haag

In Den Haag kun je bij The Record Corner tussen 11.00 en 17.00 uur binnenlopen. Wil je eens een andere winkel bezoeken in een andere stad, dan kun je bijvoorbeeld naar de Plaatboef in Rotterdam. In Nederland doen 116 platenzaken mee aan het evenement.

De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Record Store Day USA is nog steeds de ‘moederorganisatie’ van het wereldwijde evenement. Het evenement vindt plaats in meer dan 2.000 platenzaken, in 23 landen verspreid over zes continenten.

Van Taylor Swift tot Within Temptation

Welke artiesten je dit keer bij de deelnemende zaken ziet is nog niet bekend, maar de kans bestaat dat het om grote namen gaat. Voorgaande jaren hebben onder meer De Staat, Kensington, Eefje de Visser, Typhoon, DeWolff en Floor Jansen zich verbonden aan Record Store Day. Internationale ambassadeurs waren onder andere Taylor Swift, Pearl Jam, Dave Grohl, Ozzy Osbourne en Metallica.

Dit jaar is Within Temptation de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een exclusieve EP die op deze dag gratis verkrijgbaar is voor de eerste zesduizend klanten van Record Store Day.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.