Na veel nare berichten over de Haagse realityster Samantha de Jong (34), beter bekend als Barbie, doorbreekt ze de stilte met een openhartig tv-interview. Hierin geeft ze aan dat ze veel ellende achter zich heeft gelaten.

Op donderdag 14 maart zond NPO 3 een interview uit met voormalig realityster en ras-Hagenees Samantha ‘Barbie’ de Jong. Samantha heeft erg veel meegemaakt en vertelt bij PowNews voor het eerst haar eigen verhaal. Alvast een teaser: het gaat nu gelukkig weer goed met de blondine!

Barbie in de hoofdrol

Samantha de Jong werd bekend door het programma Oh Oh Cherso, waarin een groepje échte Hagenezen op vakantie in Griekenland werd gevolgd. Haar blonde haar leverde Samantha de bijnaam Barbie op. Een nieuwe realityster was geboren. Het ene na het andere programma met Barbie in de hoofdrol volgde. Zo zagen we haar trouwen, een bar openen in Spanje en weer scheiden; allemaal op tv.

Samantha vertelt tegen PowNews dat het leven in de spotlights haar meer kwaad dan goed heeft gedaan. Ze ging aan de drugs, raakte haar man en kinderen kwijt en kwam in de gedwongen prostitutie terecht.

Van Oh Oh Cherso de ellende in

“Ik was negentien, deed voor de gein mee aan Oh Oh Cherso, en dat werd een superhit”, vertelt ze. “Er volgden series met Michael (haar inmiddels ex-man Michael van der Plas red.) en dat bracht bekendheid en geld. “Dat is wat je als jonge meisje wilt.”

Maar de roem bracht haar niet wat ze hoopte. “Ik was onervaren en ik vertrouwde mensen te makkelijk. Er werd veel van me verwacht en er waren veel ‘nepmensen’ om me heen. Ik dacht ‘ik trek het niet meer’, maar ik moest door vanwege contracten die ik had ondertekend.”

Niet gelukkig

Samantha raakte naar eigen zeggen in een zware depressie na haar scheiding van Michael. “We woonden toen in Spanje en ik ging terug naar Nederland met de kindjes. Daar kwam de klap. Ik sloeg door en ik deed zelfmoordpogingen. Ik wilde niet meer. Dan kan iedereen wel zeggen: ‘je hebt twee kinderen’, maar op dat moment was ik wanhopig en liep ik met mijn ziel onder mijn arm. Ik heb zelfs een keer 25.000 euro uit de auto gegooid, want ook geld maakte me niet gelukkig.”

Gedwongen prostitutie

Naast haar man raakte Samantha ook haar kinderen kwijt. Vanwege verschillende incidenten werd haar de voogdij ontzegd. “Ik werd nog steeds geleefd en kwam met verkeerde mensen in aanraking. Zo belandde ik uiteindelijk in de gedwongen prostitutie. Om mijn verdriet te verdringen gebruikte ik drugs, maar tegen mijn pijn kon geen enkele drug op.”

Samantha werd een lange tijd bedreigd, mishandeld en misbruikt. In augustus 2022 bevrijdde de politie haar uit het bordeel waar ze onder dwang werkte. “Een paar daders zitten nu achter slot en grendel. Acht weken geleden ben ik verhuisd uit Den Haag. Ik houd me schuil. Als ze weten waar ik zit, komen ze me halen. Waarom? Ik lever in hun ogen veel geld op.”

Vasthouden aan een goede toekomst

Samantha laat weten blij te zijn dat ze haar verhaal heeft kunnen delen. “Ik heb nog vaak nachtmerries, maar het leven ziet er nu veel beter uit dan acht weken geleden. Ik sta met beide benen op de grond en heb mensen om me heen die me op de juiste weg houden. Ik heb veel meegemaakt en dat ga ik allemaal verwerken. Ik houd me vast aan een goede toekomst en hoop mijn drie kindjes zelf te kunnen opvoeden.”

Klik hier om het hele interview met Samantha de Jong terug zien.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.