Veel Hagenaars en Scheveningers kunnen zich 11 mei 2020 nog goed herinneren. Op die dag vond er een heftig surfongeluk plaats waarbij vijf mannen zijn overleden. Dit tragische incident wordt besproken in de nieuwe podcastserie ‘Redders op zee’.

De KNRM bestaat 200 jaar en daarom is er een podcastserie uitgekomen met de twintig meest indrukwekkende reddingverhalen. Redders, overlevenden én nabestaanden delen hun confronterende verhalen in een reeks van in totaal dertig afleveringen.

Surfdrama

Op maandag 11 mei 2020 wordt voor de kust van Scheveningen een groep surfers overvallen door een dikke, verstikkende schuimlaag. Dit tragische incident eist het leven van vijf surfers. Alleen surfer Ruurd overleeft.

In twee afleveringen wordt het Scheveningse surfdrama vanuit verschillende perspectieven gereconstrueerd. Arie en Marco, vrijwillige redders van KNRM Scheveningen, vertellen hun verhaal. We krijgen een kijkje in het leven van Marjolein, moeder van een van de surfers die het ongeluk niet overleeft en daarnaast deelt Ruurd, de enige overlevende surfer, voor het eerst zijn aangrijpende verhaal.

In de eerste twee afleveringen van de podcastserie ‘Redders op zee’ gaat over dit ongeluk. De eerste aflevering is vanaf vandaag te horen op Spotify.

Jacob Tas, directeur KNRM: “De moed die onze redders op dagelijkse basis laten zien is fantastisch. Maar de reddingoperaties blijven voor het grote publiek vaak onzichtbaar. Toch is het goed om de verhalen te delen.”

Lees ook…

Comments are closed.