Scott Slinger is in 2022 in Den Haag komen wonen en is (mede-)eigenaar van De Pizzabakkers en BY AMI in het centrum van Den Haag. Als import Hagenees leert hij graag de stad kennen en hij deelt zijn favoriete plekken met ons.

Over Scott

“Ik ben Scott (28 jaar) en ik kom uit Rotterdam. In januari 2022 ben ik in Den Haag komen wonen. Ik heb eigenlijk altijd in de horeca en hotellerie gewerkt en ben jong begonnen. Op mijn 16e had ik al mijn eerste horecabaan en ik ben snel gegroeid en kreeg steeds meer verantwoordelijkheden. 

Ik ben altijd al ondernemend en organiserend geweest en uiteindelijk heeft dat in 2022 geleid tot het ondernemen met De Pizzabakkers. In januari 2023 raakte ik aan de praat met de oprichter van BY AMI in Rotterdam. Hij wilde uitbreiden en toen is het bij mij gaan borrelen en ging alles heel snel. In oktober 2023 is BY AMI Den Haag geopend.”

Swipe naar links om de favoriete plekken van Scott in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Scott
Foto Scott Slinger

Sfeer bij restaurant ñ

“De zomer is mijn favoriete periode van het jaar. Ik geniet van het buitenzijn en een zonnestraal brengt altijd een vrolijke mindset. Ik hou van de gezellige sfeertjes en het daarin bruisende stadsleven. Mijn Den Haag-tips zijn dan ook vaak zonnige zomer plekken. 

Mijn favoriete restaurant voor in de zomer is restaurant ñ. Waar ik in Den Haag van hou is dat karakteristieke, intieme en knusse en dat gevoel vind ik terug bij ñ. De sfeer is goed en dat is voor mij heel belangrijk. Het is iets donkerder en je zit dichter bij elkaar. Daarnaast is de service oprecht en vriendelijk en krijg je altijd goed advies over het eten en bijpassende wijnen. Het restaurant valt ook op, dat gele hoekpandje in het smalle straatje. Het voelt een beetje alsof je in het buitenland bent, in een leuk dorpje.”

Favorieten van Scott
Foto: Anniepannie.nl

Tapasrestaurant Ñ

Nobelstraat 22, 2513 BD Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Hidden gem in het centrum

“Lunchen doe ik het liefst in de Nutstuin, hier ben ik helemaal fan van. Het is een verborgen plekje in de stad, een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte. Hier voelt het ook niet alsof je in een horecagelegenheid zit. Ik heb altijd het gevoel alsof ik in een park zit, maar je wordt toch bediend. De Nutstuin is echt voor iedereen die een beetje wil chillen. Gezellig aan het water of op het grasveld lekker met het zonnetje erbij. Zeker een hidden gem van het centrum!” 

Favorieten van Scott
Foto: Het Nutshuis

Zwoele zomeravonden op het dakterras

“Ik kom tot rust op het dakterras van De Pizzabakkers. Hier ben ik vaak aan het werk op een vast plekje in de zon. Zodra we het bord buiten zetten dat het terras open is, zit het vol. Het is dan ook een perfect terras voor zwoele zomeravonden. Lekker windstil met muziek, borrelhapjes en een drankje erbij. Het voelt een beetje als een idyllisch privé plekje, buiten zitten middenin het centrum zonder dat je de drukte ervaart. Ook kun je op het dakterras je verjaardag vieren of evenement houden.”

Favorieten van Scott
Foto Scott Slinger

De Pizzabakkers Dagelijkse Groenmarkt

Dagelijkse Groenmarkt, 2513AL Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Een buitenlandse beleving in Clingendael

“De mooiste plek van Den Haag vind ik de Japanse Tuin in Clingendael, echt om blij van te worden. Als het allemaal lekker in bloei staat met roze plantjes geeft het voor mij een beetje een vakantiegevoel en kan ik er fijn ontspannen. De Japanse Tuin geeft toch wel een andere touch aan een gewoon park, een andere beleving. Een verborgen schoonheid van Den Haag.” 

Favorieten van Scott
Foto Francine van der Wansem

Fantastisch uitzicht over Den Haag

“Nog een geheim plekje van Den Haag vind ik de toren van de Grote Kerk. Ik wist niet dat je deze kon beklimmen, maar toen ik het eenmaal had gedaan was ik helemaal verkocht! Het leuke is ook dat de gids die ons mee naar boven nam, heel veel wist te vertellen over de geschiedenis van de toren en over Den Haag. Het was voor mij als import Hagenees enorm waardevol om de stad te leren kennen en de geschiedenis te ontdekken. Dit geeft meer waarde aan de omgeving waar je zit. En ook het uitzicht was werkelijk fantastisch.”

Favorieten van Scott
Foto Francine van der Wansem

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.