Gratis naar het museum in Den Haag? Dat kan tijdens de museumweek van 30 maart tot en met 5 april 2024. Je bezoekt dan met de museumjaarkaart van iemand anders musea.

Tijdens die periode kunnen inwoners die geen museumjaarkaart hebben, toch gratis een bezoek brengen aan Haagse musea via de museumjaarkaart van een stadsgenoot. 

Het maakt niet uit van wie je de pas leent. Je moeder, buurman of vriend: het is allemaal goed.

Gratis naar het museum

Er zitten wel wat spelregels aan deze actie vast. Je mag alleen van 30 maart tot en met 5 april de museumjaarkaart van een ander gebruiken en je moet de pas bij je hebben. Een foto van de kaart is dus niet voldoende.

Daarnaast kun je niet samen met de eigenaar van de museumjaarkaart naar binnen, want hij geldt voor één persoon. Hierover staat op de website: “Het hele idee is dat museumjaarkaarthouders al elke dag naar een museum kunnen. Het gaat er juist om dat je hem uitleent aan iemand die dat normaal niet vaak doet. Je mag uiteraard mee, maar dan betaal je gewoon entree. Of je leent eventueel de kaart van je partner of een bekende.”

Andere activiteiten tijdens Museumweek

Bij sommige musea zijn tijdens de Museumweek extra activiteiten. Zo ook bij het Haags Historisch Museum. Hier kun je de fototentoonstelling van fotograaf Frederick Linck zien. Hij toont foto’s van Den Haag uit de jaren ’70 die hij door de jaren heen zelf gemaakt heeft.  Alle activiteiten van musea in heel Nederland vind je hier.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.