Ga er maar aan staan. Een winkel runnen in je uppie. Wesley Schenk (33) doet het al jaren met veel plezier als eigenaar van dierenwinkel Beukers Dierenshop. Helemaal alleen is hij nooit, want zijn hond, kat en papegaai zijn iedere dag aanwezig.

De dierenwinkel aan de Koningstraat is al jaren een begrip. Wanneer je er wel eens binnen bent gewandeld is Wesley je vast opgevallen, hij is de eigenaar en staat zes dagen in de week in de winkel. “Aan vakantie heb ik al heel lang niet gedaan”.

Van jongs af aan tussen de dieren

Terwijl het baasje afrekent, geeft Wesley de braaf wachtende hond van de dame in kwestie een snackje. Een volgende klant laat haar labrador zelf een bot uitzoeken in de schappen op snuffelhoogte. “Onderaan liggen alleen grote botten”, vertelt Wesley “Op die manier kunnen we ze nog uit de bek halen wanneer de baas niet akkoord is met de keuze”.

Van jongs af aan hielp Wesley mee in de dierenwinkel. “Mijn moeder werkte hier, en ik hielp in de vakanties en weekenden. Toen de eigenaars door hun leeftijd wilden stoppen was ik 18 jaar oud. Ik kon een mooie afspraak met ze maken, zonder gedoe of tussenkomst van de bank.”

Alleen in de zaak, maar toch ook niet

Inmiddels is Wesley zo’n vijftien jaar eigenaar van de drukbezochte zaak voor huisdieren. “Er is door de jaren niet veel veranderd”, zegt Wesley. “Het grootste verschil is dat we geen echte dieren meer verkopen. Vroeger hadden we knaagdieren, vissen en vogels. Het was dagelijks een flink werk om de kooien schoon te houden, dat mis ik niet. Maar het gezelschap van die dieren mis ik wel.”

Gelukkig zijn er hond Tommy, roodstaartpapegaai Joepie en kat Flow. “Zij is als kitten gedumpt toen ze drie weken oud was, inmiddels is ze vijftien en noem ik haar ‘de directrice’. Zo gedraagt ze zich ook. Ik werk zes dagen in de week, dus het is fijn dat mijn moeder af en toe bijspringt. Het runnen van de zaak is een hele klus, soms zie ik thuis alleen mijn bed. Maar ik doe het graag. Dieren geven heel veel liefde terug. Aan dieren heb je soms meer dan aan mensen in deze tijd.”

Lees verder onder de foto >>>

‘De directrice’ van Beukers Dierenshop. Foto: indebuurt

Van hondenvoer tot vogelkooi

Beukers Dierenshop heeft een assortiment voor honden, katten en vogels. “Ik heb nog een paar laatste artikelen voor vissen, maar in deze wijk zijn dit de drie dieren waar mensen het meest voor langskomen. De kat staat op één! Veel mensen wonen niet zo groot, dan is een kleiner huisdier perfect.

Volgens Wesley hebben baasjes veel voor hun dieren over: tussen de twintigste en de tiende is het salaris binnen en is het hier flink drukker dan de rest van de maand. Ik verkoop voor elk budget voer en benodigdheden, en heb soms een tweedehands vogelkooitje staan. Een vintage kattenbak hoef je niet te proberen; daar gaat je kat écht niet op, daar poept hij naast”

Beukers Dierenshop

Koningstraat 50, 2515 JS Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

  • Deze Haagse zangeres wordt non in Sister Act de musical

    De Haagse musical April Darby deelde vandaag leuk nieuws: Zij speelt vanaf het najaar een van de hoofdrollen in de…

Author

Comments are closed.