ProRail werkt in 2024 op veel plekken in Nederland aan het spoor. Ook treinreizigers van en naar Den Haag zullen binnenkort hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Dat blijkt uit de planning van werkzaamheden van ProRail.

Ruim negenduizend mensen werken dit jaar aan het spoor. Zij werken samen aan grofweg vierhonderd grotere en kleinere projecten, waaronder in Den Haag.

Werkzaamheden Den Haag

Reizigers van en naar Den Haag zullen in de maande maart, april en juli hinder ondervinden door werkzaamheden aan het spoor. Om welke data het precies gaat, zie je hieronder. Wel een kleine disclaimer: de informatie is gebaseerd op planningen zoals ze op 1 maart bekend waren. Deze kunnen mogelijk nog veranderen.

De werkzaamheden vinden op deze data plaats:

Maart

  • 09 tot 14 Den Haag – Delft

April

  • 13 tot 19 Gouda – Den Haag

Juli

  • 13 tot 22 | Den Haag Centraal – Den Haag Hollands Spoor
  • 13 tot 25 | Den Haag – Schiedam

Dit zijn de werkzaamheden in en rond Den Haag

Prorail werkt tijdens deze data aan sporen, seinen en wissels. Dit doen ze om PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer) tussen Rijswijk-Rotterdam in dienst te kunnen nemen. Met dit programma past ProRail het spoor zodanig aan dat op dit traject per richting acht intercity’s en zes sprinters kunnen rijden. Zo hoef je als reiziger niet meer op de klok te kijken tot de volgende trein komt, want dan rijden ze om de paar minuten. Ideaal!

Groot onderhoud

John Voppen is ceo bij ProRail en vertelt: “Ons spoor stamt veelal van vlak na de Tweede Wereldoorlog en gaat zo’n veertig jaar mee. Nu zijn we tachtig jaar verder en is er dus op veel plekken een tweede ronde groot onderhoud nodig. Tegelijkertijd willen we het spoornetwerk uitbreiden voor meer en beter treinverkeer. Deze werkstromen willen we combineren, want daarmee zorgen we voor minder hinder.”

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.