Chocoladeliefhebbers in Den Haag kunnen dit voorjaar hun vingers aflikken! De paaseieren van familiebedrijf De Bonte Koe zijn heerlijk én eerlijk. Deze paasdagen maak jij kans deze handgemaakte chocoladekunstwerkjes in het wild te vinden.

Dat Pasen en chocolade-eitjes hand in hand gaan, zal voor niemand groot nieuws zijn. Maar wist je al dat je in Den Haag jezelf kan verwennen met wel heel bijzondere paascreaties? Bij chocolatier De Bonte Koe vind je kunstzinnige paaseieren, prachtig gedecoreerd met bloemen, vlinders en bonbons. Natuurlijk zijn deze handgemaakte eieren ook geproduceerd met heerlijke verse ingrediënten, dat proef je!

Eieren zoeken met Pasen

Dit jaar neemt De Bonte Koe deel aan misschien wel de bekendste paastraditie: eieren zoeken. In Den Haag worden ambachtelijke chocolade-eieren verstopt. Als je tijdens de week voor Pasen de social media van De Bonte Koe in de gaten houdt, krijg je hints over waar deze eieren te vinden zijn.

Eén geheim is al duidelijk: in de eieren zit nog een extra verrassing zit! Als je een grote hap neemt uit je gevonden chocolade-ei, vind je namelijk een leuke waardebon voor nog meer chocolade van De Bonte Koe. Zo kan je tot nog ver na Pasen blijven genieten!

Lees verder onder de foto >

Foto: Sophia van den Hoek

Milieubewust en sociaal betrokken

De Bonte Koe staat bekend om hun heerlijke chocolade. Voornamelijk de ambachtelijke bonbons zijn populair. Maar het familiebedrijf heeft ook een missie: de chocolade moet zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Dit houdt in dat de chocolade van De Bonte Koe wordt gemaakt met biologisch gecertificeerde cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek, waarvoor geen ontbossing en pesticide aan te pas zijn gekomen.

Ook de melk en rietsuiker die in de chocolade verwerkt worden, zijn biologisch. De boeren waar De Bonte Koe mee werkt, krijgen een eerlijke prijs voor deze topingrediënten. Ook maakt De Bonte Koe bij hun productie gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en zonne-energie.

In Den Haag is De Bonte Koe ook betrokken bij de buurt. Zo bieden de chocolademakers bliksemstages aan jongeren. Voor een dagje kunnen jongeren uit groep acht tot de tweede klas komen meelopen met het bedrijf, om te zien hoe mooi het is om aan een ambacht te werken. Online deelt De Bonte Koe alles over hoe zij zich inzetten als sociaal betrokken en milieubewust bedrijf.

Zoek ook mee

Dus, voor iedereen die deze paasdagen verantwoord wil genieten van een duurzame lekkernij: bij De Bonte Koe kan je terecht! Hou de socials in de gaten en ga lekker traditioneel eieren zoeken in de stad.

Is jouw speurneus wat minder sterk aangelegd? Ga dan langs bij de winkel(s) in Den Haag. Daar zijn de Paaseieren een stuk makkelijker te vinden. Met de code PASENINDEBUURT krijg je in de webshop zelfs nog 10 procent korting op je paaseieren.

Author

Comments are closed.