Je hoeft niet ver te reizen om alle culturen van de wereld te ontdekken. De meesten vind je gewoon hier in Den Haag. Je zou bijna een wereldreis in je eigen stad kunnen maken. En dat is dan ook precies wat je volgende week kunt doen.

Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 maart is ‘de wereldreis in je eigen stad’ waarbij je bij heel veel organisaties binnen kunt kijken en allerlei leuke activiteiten kunt doen zoals rolschaatsen op muziek en een kijkje in een tempel.

Dit is er te doen

Vanaf maandag 18 maart: in de Centrale bibliotheek opent op de vijfde verdieping de tentoonstelling Facing Blackness over de geschiedenis van racisme, stereotiepe beeldvorming en het verzet daartegen.

Woensdag 20 maart: vandaag kunt tussen 14.00 en 20.00 uur je rolschaatsen op muziek in The Social Hub The Hague. Meer informatie vind je hier

Donderdag 21 maart: van 16.00 tot 20.00 uur vindt The Urban Academy plaats in The Social Hub. Er komen sprekers, waaronder Danielle Zawadi en Naomi Antonius, een is een dansvoorstelling en er zijn workshops, waaronder Islam Experience, Ubuntu, Het Zwarte Schaap, Critical Mass, Transketeers en The New Choreographic Design. Het evenement wordt afgesloten met een walking diner.

En als afsluiter openen Haagse organisaties op zaterdag 23 maart hun deuren. Dit is je kans een kijkje te nemen in een synagoge, hindoetempel, moskee en kerk. Verder kun je jenever proeven bij Van Kleef of meegaan met een stadswandeling met het thema slavernij. Het Historisch museum verzorgt wandelingen door Den Haag, bij de kunstacademie leer je jonge kunstenaars kennen en in de Sikh Tempel kun je Indiase hapjes en drankjes proeven.

Voor het hele programma en meer informatie bekijk de website Wereldreis Den Haag.

Meer leuke Haagse uittips:

Comments are closed.