Je hebt de vrolijke Tamara van Velsen misschien al eens voorbij zien fietsen in Den Haag. Ze valt op omdat ze een bijzondere bakfiets heeft. Deze is namelijk speciaal voor honden. “Er zijn er maar twee van in heel Nederland!”, vertelt de 32-jarige Tamara. Wij spreken haar op de Grote Markt over haar hondenuitlaatservice Rainbowtails.

“Met de bakfiets haal ik twee keer per dag hondjes op in onder andere het centrum en het Zeeheldenkwartier. Ik vind het drukke verkeer maar niks. Op de fiets ben ik veel vrijer dan in een auto. Ik kan autoluwe routes nemen, ik sta niet in de file en het is beter voor het milieu. Oja, óók in de regen ga ik met de fiets op pad. Alleen code rood kan mij binnenhouden”.

Den Haag

Tamara is opgegroeid op de Veluwe. Roller derby bracht haar naar Den Haag. “Dat is een soort rugby op rolschaatsen. Ik wilde graag groeien in de sport, maar dat kon niet bij de plaatselijk club dus moest ik op zoek naar een ander team. Dat vond ik hier in Den Haag. Bij The Parliament of Pain was het gelijk gezellig, vooral de borrel na afloop op de Grote Markt”.

Foto indebuurt

Roller derby doet ze niet meer. Het is een blessuregevoelige sport en met haar eigen bedrijf kan ze het risico niet nemen om een been of arm te breken. Maar er is tegenwoordig iets of beter gezegd iemand anders die haar in Den Haag houdt. Vijf jaar geleden leerde Tamara, in het roller derby-team, haar vriendin Marieke kennen. Ze wonen nu samen, alleen is Marieke een kattenmens. “Ze gaat wel steeds meer van honden houden”, grapt Tamara.

Hondenuitlaatservice

“Ik zie mezelf niks anders doen”, zegt Tamara over haar eigen bedrijf. Ze is opgegroeid met honden en de natuur. Haar eigen uitlaatservice brengt die elementen voor haar samen. Op doordeweekse dagen wandelt ze twee keer per dag minimaal anderhalf uur met de honden.

En ze heeft nog een missie. Wist je dat honden elkaar pesten? Daar wil Tamara iets aan doen. “Ik ben vroeger erg gepest en dat is echt heel akelig. Ik kreeg vaak te horen dat ik het zelf moest oplossen. Zo gaan veel mensen ook met hun hond om. Die laten ze los op het veldje en als ze ruzie hebben, laten ze de beestjes het zelf ‘uitvechten’. Dat kan volgens mij ook anders.”

Rainbowtails. Foto Prive

Tamara werkt tijdens het uitlaten aan het zelfvertrouwen van de honden en zorgt ervoor dat ze zich allemaal goed voelen bij het spel dat ze spelen. “De ene hond rent graag achter een ander aan, terwijl een ander hondje liever een beetje snuffelt en knuffelt. Ik let er goed op dat iedereen net zo vaak aan de beurt komt met zijn of haar favoriete spel.”

Bakfiets

Tamara vervoerde haar klanten eerst in een ‘gewone’ bakfiets waarin je bijvoorbeeld ook kinderen kunt zetten. “Deze speciale bak werkt beter, want nu kan ik in plaats van twee, maar liefst zes honden per keer meenemen. De bakfiets is speciaal gemaakt door Kelders Kooien. Het is de grootste die ze kunnen maken. En in Nederland is er dus nog maar één andere en die rijdt in Amsterdam. In de hele wereld zijn er maar drie. De derde kom je in Schotland tegen. “

Heb jij een hondje dat graag aan de wandel gaat? Tamara heeft nog plek. Voor meer informatie check haar website Rainbowtails.nl

Lees ook…

Comments are closed.