Op de hoek van de Boekhorststraat en de Prinsestraat bevond zich in 1900 een café: Café Nationaal. Nu is het terug!

Nadat een Chinees-Indisch restaurant en sparerib restaurant het hadden overgenomen is het pand nu, heel veel jaren later, in oude glorie hersteld en draagt het weer de naam: Cafe Brasserie Nationaal. Wij waren erg benieuwd naar het prachtige rijksmonument en natuurlijk ook het eten dus gingen we langs! 

De authentieke inrichting

Al vanaf buiten vallen de grote ramen aan de voorzijde op, die zicht geven op de gezelligheid binnen. De hoge pilaren, authentieke vloer, lambrisering en andere karakteristieke details vinden we heel stijlvol en laten zien dat er veel moeite is gedaan om het café naar zijn originele staat terug te brengen. 

Lees verder onder de foto >

Nieuw in den haag: Cafe brasserie Nationaal
Foto Francine van der Wansem

Het restaurant bestaat uit drie delen met elk zijn eigen functie en sfeer: beneden het café met bar, op de eerste verdieping de brasserie voor diner en boven een vide die uitkijkt over het restaurant. Wij nemen plaats aan een tafeltje in het brasserie gedeelte en bestellen twee wijnen: een Sauvignon Blanc (6,80 euro) en een Merlot (6,80 euro). Ook is er een uitgebreide cocktailkaart voor de liefhebber.

Het menu

Het menu is geïnspireerd op de Belgische keuken en biedt genoeg keus, ook voor vega(n) gasten. We starten het diner dan ook met de vegan Duinvoet coquilles (16 euro). Dit zet direct de toon voor de rest van de avond want dit was heerlijk! De coquilles, gemaakt van Duinvoet paddenstoel, hebben een fijne zachte textuur, aangevuld met knapperige bloemkool en een luchtige saus.

Als hoofdgerecht krijgen we de Tournedos Frites (29,50 euro) en Tarte Tatin rode ui (vegan, 17,50 euro). De ossenhaas is mals en sappig en smaakt perfect met de romige pepersaus. De Tarte Tatin rode ui is gemaakt met balsamico, rode biet en radijs. Deze ingrediënten maken het gerecht lichtzoet en fris met een lekkere bite door de radijs. Wij vonden het een verrassend en smaakvol gerecht, zeker een aanrader! 

Goede afsluiter

We eindigen de avond met twee toetjes: een crème brûlée (9 euro) en een chocoladetaart (9 euro). Ook deze klassiekers smaken zeer goed en zijn een goede afsluiting van de avond. De crème brûlée is precies zoals het hoort: romig, met een gekarameliseerde, knapperige bovenlaag. Wat ons betreft is Café Brasserie Nationaal absoluut een mooie en unieke aanwinst voor Den Haag! 

Comments are closed.